Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γιωργος σαββιδης γενικος εισαγγελεας

Σε σχέση με τα πορίσματα που βρίσκονται υπό μελέτη και αφορούν στο  ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων στις Κεντρικές Φυλακές, στις καταγγελίες της Διευθύντριας των Φυλακών για τον τέως Διοικητή της ΥΚΑΝ και στα στημένα στοιχήματα στην καλαθόσφαιρα, ο Γενικός Εισαγγελέας είπε πως η  Νομική Υπηρεσία έχει να ασχοληθεί και με τα τρία συγκεκριμένα θέματα, ωστόσο, σημείωσε έχει να ασχοληθεί και με σωρεία άλλων θεμάτων, τα οποία συνεχώς βρίσκονται ενώπιον της και τα οποία πρέπει να χειριστεί.

Διαβεβαίωσε ότι «όλα τα θέματα τυγχάνουν της σωστής και της ενδελεχούς  μελέτης για την κάθε περίπτωση ξεχωριστά».

Αντιλαμβάνομαι, είπε ο κ. Σαββίδης, «ότι υπάρχει επιθυμία στο να υπάρχουν αποτελέσματα, αποφάσεις και λύσεις όσο πιο σύντομα γίνεται, από την άλλη όμως θέλω να επιβεβαιώσω για μια άλλη μια φορά ότι τις αποφάσεις μας τις παίρνουμε με γνώμονα την ανάλυση των επιστημονικών δεδομένων και τις λαμβάνουμε μακριά από την οποιαδήποτε πίεση είτε αυτή έρχεται από δημοσιογράφους, είτε από οποιονδήποτε άλλο».

Σημείωσε ακόμα ότι όταν είναι έτοιμη η Νομική Υπηρεσία θα γίνουν οι αναγκαίες δηλώσεις, για να εκφράσει την εκτίμηση πως θα είναι έτοιμη σύντομα.

Εξάλλου, είπε ότι με την Επιτροπή Δεοντολογίας του Αθλητισμού έχει  διευθετήσει συνάντηση, η οποία θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα στη Νομική Υπηρεσία, για να σημειώσει ότι σε αυτήν θα μιλήσουν με όλα τα μέλη και θα ανταλλάξουν απόψεις τόσο για τα υφιστάμενα πορίσματα τους, όσο και για τυχόν άλλες σκέψεις, που ενδεχομένως να θέλουν να μοιραστούν μαζί τους.

Πολιτογραφήσεις

Ερωτηθείς σε ποιο στάδιο βρίσκεται το ανακριτικό έργο για τις υποθέσεις πολιτογραφήσεων που έχει ενώπιον της η Αστυνομία, ο κ. Σαββίδης είπε πως υπάρχουν πολλές υποθέσεις, οι οποίες εξετάζονται από την Αστυνομία, για να σημειώσει ότι «κάποιες εξ αυτών είναι σε τελικό στάδιο».

Όπως είπε, η Νομική Υπηρεσία αναμένει ότι μόλις συμπληρωθούν οι φάκελοι θα της υποβληθούν.

«Πρέπει να γίνει αντιληπτό», είπε, «ότι πολλές φορές όταν υποβάλλεται κάποια έκθεση από τους ανακριτές δεν σημαίνει ότι τέλειωσε η ανάκριση. Μπορεί να βρεθεί ότι κάποια στοιχεία χρήζουν περαιτέρω μελέτης και περεταίρω κατεύθυνση από τους λειτουργούς της Νομικής Υπηρεσίας και αυτό είναι κάτι το οποίο μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να σταλεί πίσω ο φάκελος στις αστυνομικές αρχές. Αυτό μπορεί να γίνει αρκετές φορές μέχρι να νιώσει ασφαλής η Νομική Υπηρεσία ότι έγινε εκείνο που έπρεπε να γίνει στο ανακριτικό έργο, για να μπορέσουν να ληφθούν ασφαλής αποφάσεις», υπογράμμισε.