Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Πρόδρομος Προδρόμου.

Για την πορεία της μελέτης του Έργου ανάπλασης του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Αντωνίου (Masterplan και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων-ανέγερση), ενημερώθηκε ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο Υπουργός Παιδείας εξέφρασε τη χαρά του που επισκέπτεται ξανά το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αντωνίου.

«Χαίρομαι διπλά διότι προχωρά το Έργο ανάπλασης του Σχολείου και θα έχουμε σήμερα μια παρουσίαση – ενημέρωση της πορείας της μελέτης του Έργου», πρόσθεσε.

Είπε, επίσης, ότι είναι ένα πρωτοποριακό έργο που έχει προκηρυχθεί με αρχιτεκτονικό διαγωνισμό και συνεχάρη ξανά τους επιτυχόντες.

Πραγματικά, συνέχισε ο κ. Προδρόμου, το κτίριο αυτό που θα προστεθεί στο ιστορικό σχολείο του Αγίου Αντωνίου, «πρώτα απ΄ όλα ταιριάζει με την φυσιογνωμία του όμορφου αυτού κτιρίου που έχουμε από τη δωρεάν του Αντωνίου και Ευγενίας Θεοδότου, αλλά ταυτόχρονα είναι ένα λειτουργικό κτίριο, μοντέρνο, σύγχρονο, που θα προσθέσει χώρους για να φιλοξενηθούν περισσότερα παιδιά».

«Χαιρόμαστε που έχουμε περισσότερα παιδιά σε αυτό το σχολείο», σημείωσε και ανέφερε ότι είχε ληφθεί απόφαση από το Υπουργικό Συμβούλιο για αναβάθμιση των σχολείων του ιστορικού κέντρου της Λευκωσίας και συγκεκριμένα για το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αντωνίου, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε όπως λειτουργήσει προαιρετικό ολοήμερο σχολείο.

«Έχει ληφθεί πρόνοια για να έχουμε μικρότερο αριθμό παιδιών σε κάθε τάξη, γιατί είναι ένα σχολείο που γίνεται εντατική διδασκαλία αφού η πολύ μεγάλη πλειοψηφία των παιδιών είναι μεταναστευτικής βιογραφίας, αλλά ταυτόχρονα είναι και ένα σχολείο, στο οποίο διαπιστώνουμε ότι γίνεται υποδειγματική δουλειά με τα παιδιά αυτά, τα οποία εξοικειώνονται, εντάσσονται και προοδεύουν κανονικά στην εκπαίδευση», υπογράμμισε ο Υπουργός Παιδείας.

Ανέφερε, επίσης, ότι το κτίριο, το οποίο παρουσιάζεται σήμερα θα προσθέσει στο σχολείο εκτός από χώρους διδασκαλίας και μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων αλλά και χώρους για εστίαση, για ψυχαγωγία των παιδιών «και θεωρώ ότι όταν ολοκληρωθεί θα μπορούμε να το δούμε και σαν ένα πρότυπο κτίριο που μπορεί να μας εμπνεύσει και για - αν έχουμε την τύχη- να έχουμε και σε άλλα σχολεία τέτοια κτίρια».

Ο κ. Προδρόμου ευχαρίστησε, τέλος, τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Αντωνίου, Χρίστο Τσουρή και τους συνεργάτες, το διδακτικό προσωπικό του Σχολείου, αλλά και το υπόλοιπο προσωπικό του Δημοτικού, γιατί, όπως είπε, «πραγματικά σε αυτό το σχολείο και πάντα με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Δημοτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, γίνεται υποδειγματική δουλειά».