Τηλεόραση Ραδιόφωνο
[οικ

Πράσινο μήνυμα για τα παιδιά του 2050 έστειλαν σε γυάλινο μπουκάλι που έθαψαν μαζί με ένα δεντράκι που φύτεψαν οι μαθητές του Γυμνασίου Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στη Λακατάμια στο πλαίσιο της εκστρατείας που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου για να βελτιώσει το περιβάλλον στο οποίο φοιτούν τα παιδιά.

Ιωάννα Σχίζα- Διευθύντρια Γυμνασίου Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου 

Τα δέντρα αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα εφόδια της φύσης προς όλους μας και κυρίως προς τα παιδιά μας. Για το λόγο αυτό η δεντροφύτευση αποτελεί άκρως σημαντική δράση για την ισορροπία του πλανήτη και του περιβάλλοντος.

Η εκδήλωση έχει σύνθημα «ΠρασινίΖΟΥΜΕ μαζί το σχολείο μας, στέλνοντας ένα πράσινο μήνυμα στο μπουκάλι για το 2050».

Οι μαθητές τοποθέτησαν στο λάκκο φύτευσης, μαζί με το φυτό και ένα μπουκάλι το οποίο περιέχει ένα δικό τους περιβαλλοντικό μήνυμα προς τα παιδιά που θα φοιτούν στο σχολείο το 2050.

Αντώνης Σαρρης- Πρόεδρος Συνδέσμου Γονέων του Γυμνασίου 

Αλλάζουμε το σχολείο μας, το κάνουμε πιο πράσινο, πιο όμορφο, πιο ελκυστικό και πιο φιλικό για όλους. Παράλληλα, βάζουμε το δικό μας λιθαράκι για να απαντήσουμε στις μεγάλες περιβαλλοντικές προκλήσεις της εποχής μας, όπως είναι η κλιματική κρίση και υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στις αστικές περιοχές.

 

Επιθυμία των γονέων, οι μαθητές θα φοιτούν στο σχολείο σε 30 χρόνια, να γνωρίζουν πως έγιναν προσπάθειες για έναν καλύτερο και ασφαλέστερο μέρος.

Η εκδήλωση περιλάμβανε επίσης καλλιτεχνικό πρόγραμμα από μαθητές του σχολείου με χορό, τραγούδι και ανάγνωση μηνυμάτων.

 Στο χώρο της εκδήλωσης στήθηκε και φιλανθρωπικό παζαράκι για στήριξη της Επιτροπής Πρόνοιας του σχολείου, ενόψει εορτών των Χριστουγέννων.