Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γ

Μηνύματα για μηδενική ανοχή στη βία, σεβασμό στην αξία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην αξία της ανθρώπινης ζωής, έστειλαν δεκάδες πολίτες οι ποιοι παρευρέθηκαν σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Κόμμα για τα Ζώα της Κύπρου στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Κόμματος για τα Ζώα, Κυριάκος Κυριάκου « η βία κατά των γυναικών δεν είναι κατάλοιπο άλλων εποχών, δεν είναι φαινόμενο τρίτων χωρών και πως η βία κατά των γυναικών δεν είναι η κακιά στιγμή ενός παρανοϊκού.  Το Κόμμα για τα Ζώα, συνέχισε, προωθεί διαφωτίζει ούτως ώστε οι πολίτες να καταλάβουν ότι οι γυναίκες έχουν την δυναμική και πρέπει να τις σέβονται».

Στην εκδήλωση το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου  καταδίκασε για ακόμη μια φορά τη βία από όπου και αν προέρχεται και προσέφερε συμβολικά στον κόσμο πορτοκάλια και μικρές γλάστρες αγάπης και αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με την Λουκία Χατζηγεωργίου, « το πορτοκαλί χρώμα έχει καθιερωθεί αυτή την συγκεκριμένη ημέρα και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση των πολιτών».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τονίστηκαν μεταξύ άλλων οι ελλείψεις που υπάρχουν για αποτελεσματική αντιμετώπιση της βίας, με τους διοργανωτές και τους παρευρισκόμενους να καλούν την κοινωνία να σπάσει την σιωπή και να καταγγέλλει κάθε μορφής βίας.