Τηλεόραση Ραδιόφωνο
λεωφορείο ατύχημα

Τρελή πορεία και καραμπόλα συγκρούσεων από λεωφορείο πριν ακινητοποιηθεί στην πρόσοψη καταστήματος, χθες αργά το απόγευμα στην καρδιά της Λευκωσίας.

Το περιστατικό καταγράφηκε στην Πλατεία Σολωμού, όταν λεωφορείο που βρισκόταν σε φωτοελεγχόμενη διασταύρωση προσέκρουσε αμέσως μετά το πράσινο φως σε προπορευόμενο όχημα.

Σύμφωνα με τον Υπεύθυνο Τροχαίας Λευκωσίας, Στέλιο Παναγίδη, «την ώρα που εκκίνησε κτύπησε στο προπορευόμενο της αυτοκίνητο και στην συνέχεια αυτό σύρθηκε χτυπώντας επίσης στο προπορευόμενο του αυτοκίνητο. Το λεωφορείο στην συνέχεια συνέχισε την πορεία του και κινούμενο ευθεία, κτύπησε διαδοχικά πρώτα σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο που ήταν στην δεξιά πλευρά του δρόμου πάνω στο πεζοδρόμιο».

Το λεωφορείο συνέχισε την τρελή πορεία του και αφού χτύπησε σε σήμα τροχαίας κατέληξε στη βιτρίνα καταστήματος στη γωνία της οδού ομήρου με Αναστάσιου Λεβέντη.

«Από το δυστύχημα τραυματίστηκαν ελαφριά η οδηγός του πρώτου οχήματος που ήταν μπροστά  από το λεωφορείο και τρεις επιβάτιδες οι οποίες βρίσκονταν στο λεωφορείο», ανέφερε ο κ. Παναγίδης.

Η Cyprus Public Transport αναφέρει ότι, «ερευνούμε το περιστατικό που αφορά σε ένα λεωφορείο μας στην πλατεία Σολωμού. Αυτή τη στιγμή οι αρχές χειρίζονται το θέμα και διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το συμβάν και εμείς σε συνεργασία μαζί τους παρέχουμε κάθε βοήθεια και πληροφορία μας ζητείται.  Αναμένουμε νεότερα σχετικά με την κατάσταση των τραυματιών και θα δώσουμε περισσότερες πληροφορίες όταν αυτές είναι διαθέσιμες». 

Οι τέσσερις τραυματίες αφού έτυχαν των πρώτων βοηθειών στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, πήραν εξιτήριο.