Τηλεόραση Ραδιόφωνο
φοιτητες

Επιπλέον επιδόματα θα παραβάλουν οι φοιτητές εντός Δεκεμβρίου. Όπως ανέφερε στην εκπομπή Μέρα Μεσημέρι ο Προϊστάμενος Υπηρεσίας Φοιτητικής Μέριμνας Γαβριήλ Μύθιλλος πρόκειται για αδιάθετο κονδύλι το οποίο θα διατεθεί σε φοιτητές.

«Αφορά όσους δεν έχουν λάβει επιδόματα και σπουδάζουν στο εξωτερικό. Θα λάβουν €200 φοιτητές που σπουδάζουν για πτυχίο στο εξωτερικό, νοουμένου ότι καλύπτονται από τα άλλα άρθρα της νομοθεσίας όπως είναι τα εισοδηματικά κριτήρια. Επίσης θα λάβουν και επίδομα διαβίωσης ότι σπουδάζουν σε ακαδημαϊκά σε ακαδημαϊκά ιδρύματα που απέχουν τουλάχιστον 30χλμ από τον τόπο διαμονής τους», είπε ο κ. Μύθιλλος.

Ο Προϊστάμενος Υπηρεσίας Φοιτητικής Μέριμνας εξήγησε ότι πρόκειται για περίσσευμα του κονδυλίου για τις φοιτητικές χορηγίες. «Φέτος δόθηκαν ήδη €5 εκατ. για φοιτητικά επιδόματα, δόθηκε €1 εκατ. σε ελλαδίτες που σπουδάζουν στην Κύπρο και τώρα θα δοθεί αυτό το επιπρόσθετο κονδύλι €3,6 εκατ. στους κύπριους φοιτητές διότι υπάρχουν αδιανέμητες πιστώσεις. Τα επιδόματα θα καταβληθούν απευθείας στους λογαριασμούς τους», συμπλήρωσε.