Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Αγωνία επικρατεί στις φαρμακευτικές Υπηρεσίας, καθώς γύρω στα 800 φάρμακα κινδυνεύουν  με απόσυρση τους από την κυπριακή αγορά.  Νομικό κώλυμα η αιτία πίσω από τον κίνδυνο απόσυρσης.  Μάλιστα, οι φαρμακευτικές Υπηρεσίες έχουν ήδη ζητήσει γνωμάτευση από την Νομική Υπηρεσία, ενώ καθησυχάζουν τους ασθενείς ότι σε καμία περίπτωση δεν θα στερηθούν τα φάρμακα. 

Οι διαδικασίες εισαγωγής των φαρμάκων καθώς και μια πρόνοια της νομοθεσίας η οποία έχει σταλθεί στη Νομική Υπηρεσία για μελέτη και γνωμάτευση είναι η αιτία πίσω από τον κίνδυνο απόσυρσης.  

«Σε καμία περίπτωση ο κύπριος πολίτης θα στερηθεί 800 φάρμακα καθώς υπάρχει και άλλο πλάνο», καθησύχασε σε παρέμβαση της στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι», η Διευθύντρια των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, Έλενα Παναγιωτοπούλου. 

Κληθείς να απαντήσει στις ανησυχίες των ασθενών η κ. Παναγιωτοπούλου επισήμανε ότι δεν πρέπει να ανησυχούν καθώς σε καμία περίπτωση δεν θα επηρεαστούν, αφού σε περίπτωση απόσυρσης των φαρμάκων οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες έχουν εναλλακτικό πλάνο το οποίο και θα εφαρμόσουν προκειμένου ο κύπριος πολίτης να μην στερηθεί φάρμακα.