Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Υπόθεση Άννα Αριστοτέλους

Στην αντεπίθεση, με αναλυτική γραπτή ανακοίνωση, πέρασαν σήμερα οι δικηγόροι της διευθύντριας των κεντρικών φυλακών Άννας Αριστοτέλους, όπως είχαν προαναγγείλει μετά την ανακοίνωση-κόλαφο της Νομικής Υπηρεσίας, στην οποία γινόταν λόγος για ανεξέλεγκτη και άκρως επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στο σωφρονιστικό ίδρυμα.

Εξαπολύοντας πυρά κατά της Νομικής Υπηρεσίας, και όχι μόνο, οι δικηγόροι της Άννας Αριστοτέλους και της στενής συνεργάτιδας της Αθηνάς Δημητρίου, κάνουν λόγο για ένα άνισο αγώνα με το σύστημα και για προφανή σκοπό την εξόντωση τους, τονίζοντας πως είναι ανεπίτρεπτο για την Νομική Υπηρεσία να προβαίνει σε «ετυμηγορίες» μέσω ανακοινώσεων απλά και μόνο για τη δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των δικηγόρων Γιώργου Τριανταφυλλίδη και Πάμπου Ιωαννίδη, «θεωρούμε την πρόσφατη ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας για τις Κεντρικές Φυλακές σαν μια καθαρή προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης για τον ανεπαρκή και τουλάχιστο ατυχή, κατά την άποψη μας, μέχρι σήμερα χειρισμό της καταγγελίας που υπέβαλαν οι πελάτιδες μας εναντίον του Ανώτερου Αξιωματικού της Αστυνομίας κ. Μ. Κατσουνωτού για διαπλοκή και διαφθορά».

Πέραν της προσπάθειας αποπροσανατολισμού  οι δικηγόροι της Άννας Αριστοτέλους κατηγορούν την νομική Υπηρεσία πως ψάχνει να βρει τρόπους να μην διώξει τον Μιχάλη Κατσουνωτό και να αποσιωπήσει την καταγγελία της Διευθύντριας των φυλακών.

Σημειώνει ότι «η καταγγελία υποβλήθηκε στις 20 Ιουνίου 2022, διορίστηκε ποινικός ανακριτής ο κ. Αχιλλέας Αιμιλιανίδης ο οποίος παρέδωσε το πόρισμα του στη Νομική Υπηρεσία στις 15 Σεπτεμβρίου και η τελευταία το «μελετά» εδώ και 2.5 μήνες […]Συνεχίζουμε να αναμένουμε την τελική απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας στο πόρισμα Αιμιλιανίδη και διερωτόμαστε για πόσο καιρό ακόμα θα μελετάται. Εμείς προσωπικά δεν έχουμε καμία αμφιβολία για την τελική απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας και μακάρι να διαψευσθούμε. Ο νοών νοείτω».

Στην ανακοίνωση εξαπολύεται σφοδρή επίθεση και εναντίον της Υπουργού Δικαιοσύνης, Στέφης Δράκου.  

«Σημειώνουμε ακόμα ότι με την παράδοση του πορίσματος στην Νομική Υπηρεσία στις 15 Σεπτεμβρίου 2022 η Υπουργός Δικαιοσύνης, παρ` όλες τις δημοσιογραφικές πληροφορίες για επίριψη ποινικών ευθυνών στον κ. Κατσουνωτό, τερματίζει τη διαθεσιμότητα του και τον επαναφέρει πίσω στα καθήκοντα του γνωρίζοντας, υποθέτουμε, η κα. Υπουργός ότι αν τελικά αποφασιστεί η ποινική δίωξη του κ. Κατσουνωτού με βάση το πόρισμα δεν θα μπορεί να τεθεί εκ νέου σε διαθεσιμότητα. Η κα. Υπουργός σαν πολιτική προϊσταμένη τόσο των Φυλακών όσο και της Αστυνομίας υποτιμά τόσο τη δική μας νοημοσύνη όσο και του απλού πολίτη όταν πρόσφατα δημόσια ισχυρίστηκε ότι ακόμα και μέχρι σήμερα δεν έχει ιδέα για το αποτέλεσμα του πορίσματος του κ. Αιμιλιανίδη», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Οι δικηγόροι επέμειναν, επίσης, στην ανακοίνωση τους, πως στο πόρισμά τους, το οποίο σημειωτέον δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, οι τέσσερις ποινικοί ανακριτές δεν διαπιστώνουν οποιαδήποτε ποινικά αδικήματα, καταλήγοντας πως η σιωπή των πελάτιδων τους όπως φαίνεται έχει παρεξηγηθεί.