Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Μακάρειο Νοσοκομείο

Στα καθήκοντα τους επιστρέφουν την ερχόμενη Δευτέρα,ο διευθυντής του Μακάρειου Νοσοκομείου Δρ Χρίστος Μηνά και ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής Δρ Αβραάμ Ηλία.

Το Διοικητικό Δικαστήριο ακύρωσε την απόφαση της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας λόγω έλλειψης της δέουσας έρευνας και αιτιολογίας.

Σύμφωνα με το Διοικητικό Δικαστήριο

Έχει μεν διαταχθεί αστυνομική έρευνα, πλην όμως, όχι εναντίον των δύο αιτητών. Σκοπός της έρευνας είναι η διαπίστωση τυχόν διάπραξης ποινικών αδικημάτων από οποιονδήποτε πρόσωπο

Στην απόφαση του Δικαστηρίου, αναφέρεται ακόμη ότι η ΕΔΥ δεν εξέτασε τη διοικητική έρευνα που είχε ενώπιον της, αλλά βασίστηκε στα όσα ο Υπουργός Υγείας είχε συνοψίσει σε επιστολή προς την Υπηρεσία ως τα συμπεράσματα της διοικητικής έρευνας. 

Ο δικηγόρος ενός εκ των ιατρών, Ανδρέας Παπαχαραλαμπούς, «η απόφαση είναι ξεκάθαρη και είναι ένα τρομερό ράπισμα για την ΕΔΥ. Οι ιατροί μπορούν να επιστρέψουν το επόμενο λεπτό επειδή δεν υπάρχει πλέον η διαθεσιμότητά. Έχει καταργηθεί από το Διοικητικό Δικαστήριο».

Ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου ανέφερε ότι

Οι όποιες αποφάσεις του δικαστηρίου γίνονται πάντα σεβαστές από το Υπουργείο Υγείας ενώ η συγκεκριμένη απόφαση θα μελετηθεί 

Το ίδιο ανέφερε στον ΑΝΤ1 και αρμόδια πηγή από την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας.