Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εμβόλιο παιδιά

Το εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό έλαβαν τα πρώτα παιδιά κάτω των 5 ετών στην Κύπρο.

Παρά το γεγονός ότι ο εμβολιασμός βρεφών και νηπίων άρχισε από χθες σύμφωνα με το Υπουργείο υγείας μέχρι στιγμής εμβολιάστηκαν μόλις  δύο παιδιά.

«Είναι 4 χρονών το ένα το παιδάκι και το άλλο 5. Αναμένουμε νεότερα με τους υπόλοιπους που έχουν επικοινωνήσει για να προσέλθουν για εμβολιασμό», σημείωσε ο Αναπληρωτής Διευθυντής Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, Ευαγόρας Ταμπούρης. 

Οι συνοδοί των παιδιών πρέπει να προσκομίζουν έντυπο συγκατάθεσης, υπογραμμένο και από τους δύο γονείς ή κηδεμόνες.  

Όσον αφορά στα παιδιά ηλικίας 5 μέχρι 11 ετών το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης πλησιάζει το 11%.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η διαδικασία εμβολιασμού του ενήλικου πληθυσμού με τις ενισχυτικές δόσεις του εμβολίου.

Η κάμερα του ΑΝΤ1 βρέθηκε το μεσημέρι στην κρατική έκθεση όπου διενεργούνται εμβολιασμοί με το επικαιροποιημένο εμβόλιο της Pfizer ενάντια στις υποπαραλλαγές ΒΑ4 και ΒΑ5.

«Σήμερα έβαλα την 5η δόση για να πάρουμε τις παραλλαγές της όμικρον, για να είμαστε πάντα καλυμμένοι», δήλωσε πολίτης στην κάμερα του ΑΝΤ1. 

Σύμφωνα με την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας σε παγκύπρια βάση διενεργούνται γύρω στους 800 εμβολιασμούς κάθε μέρα.


«Χθες στείλαμε 160 χιλιάδες μηνύματα σε ηλικίες άνω των 60 ετών για να προσέλθουν για την τέταρτη και Πέμπτη δόση. Για την τέταρτη δόση είμαστε περίπου στα 51,260 και για την Πέμπτη δόση στις 6,800. Είναι ένας καλός αριθμός και θα συνεχίσουμε αυτή την καμπάνια για να έρθει ο κόσμος να εμβολιαστεί», υπογράμμισε η κ. Γιαννάκη. 

Τις επόμενες δύο βδομάδες, τα εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργήσουν και το Σάββατο, ενώ στις 3 Δεκεμβρίου κινητή μονάδα εμβολιασμού θα επισκεφθεί την κοινότητα του Κάμπου για εμβολιασμό των κατοίκων της περιοχής.

«Πιστεύω ότι ο κόσμος θα προσέλθει, είναι πάρα πολύ σημαντικό ιδιαίτερα τώρα με την αλλαγή του καιρού και τις διάφορες λοιμώξεις που κυκλοφορούν», σημείωσε η κ. Γιαννάκη. 

Από το Σάββατο 26/11 θα είναι διαθέσιμο και το επικαιροποιημένο εμβόλιο της Moderna.