Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Ιδιαίτερη προσοχή προς τους καταναλωτές συστήνει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, καθώς έχουν ήδη εντοπιστεί φαινόμενα εικονικών εκπτώσεων στην περίοδο του Black Friday.

Με παρέμβαση στο «Μέρα Μεσημέρι» η Νομική Λειτουργός του Συνδέσμου, Βιργινία Χρίστου ανέφερε πως υπάρχουν ήδη καταγγελίες, αλλά και εντοπιστεί φαινόμενα κυρίως σε ιστοσελίδες επιχειρήσεων. Ενώ υπάρχουν και καταγγελίες για παραπλανητικά ηλεκτρονικά μηνύματα που χρησιμοποιούν το Black Friday για να προσελκύσουν υποψήφιους καταναλωτές.

Ανέφερε χαρακτηριστικά πως

Έχουν εντοπιστεί παραβιάσεις στην ιστοσελίδα σε σχέση με πολύ υψηλά έκπτωσης που παρουσιάζονται στους καταναλωτές, που εν τέλει είναι εικονικά και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα

Ενώ ο Σύνδεσμος έχει εντοπίσει και δυο μικροπαραβάσεις σε επιχειρήσεις κατά τους ελέγχους που διεξάγει, κάτι που θα εξεταστεί με την αρμόδια Αρχή του κράτους.

Σύμφωνα με την κα Χρίστου, είναι απαραίτητο ο καταναλωτής να προβαίνει σε έρευνα αγοράς προτού προχωρήσει σε διεκπεραίωση της, ειδικότερα την περίοδο του Black Friday, κατά την οποία εμπορεύονται αντικείμενα υψηλού κόστους.

Σημειώνεται ότι την Δευτέρα (21/11) ο Σύνδεσμος Καταναλωτών προχώρησε σε ανακοίνωση, στην οποία δίνει οδηγίες για τους ενδεδειγμένους τρόπους έρευνας αγοράς.