Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Γιάννης Καρούσος

Για τα τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγαν οι μαθητές του Γ’ Δημοτικού Σχολείου Μακεδονίτισσας σχετικά με τις αντιλήψεις των παιδιών σε θέματα που αφορούν την οδική ασφάλεια, ενημερώθηκε την Πέμπτη ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων,  Γιάννης Καρούσος ο οποίος επισκέφθηκε το σχολείο μαζί με τον Πρεσβευτή της Οδικής Ασφάλειας, Μιχάλη Σοφοκλέους και μέλη της Αστυνομίας Κύπρου.

Αναλυτικά, από την έρευνα προέκυψε ότι οι μαθητές προτιμούν τη χρήση του ποδηλάτου και λιγότερο αυτήν του αυτοκίνητου ενώ στην ερώτηση αν νιώθουν ασφαλής στο αυτοκίνητο με τους γονείς τους,  οι μαθητές απάντησαν θετικά και εισηγήθηκαν όπως όλοι οι οδηγοί οφείλουν να είναι πιο προσεκτικοί και να επισκέπτονται μια φορά τον χρόνο σχολή οδηγών με στόχο την υπενθύμιση της σωστής χρήσης του οδικού δικτύου.

Επίσης, οι μαθητές εισηγήθηκαν διαφόρους τρόπους με τους οποίους μπορούν να συμβάλουν στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας όπως να υπενθυμίζουν στους γονείς τους να μην κάνουν χρήση κινητού τηλεφώνου όταν οδηγούν. Επιπρόσθετα, οι μαθητές εισηγήθηκαν την εισαγωγή μαθήματος στο σχολείο με θέμα την οδική ασφάλεια.

Παράλληλα δόθηκε η ευκαιρία για συζήτηση με τους μαθητές οι οποίοι κατέθεσαν τις εισηγήσεις τους περί θεμάτων οδικής ασφάλειας.

Τέλος, ο Υπουργός Μεταφορών, συνεχάρη τους μαθητές για την έρευνα που διεξήγαγαν και υποσχέθηκε να προωθήσει τις εισηγήσεις τους.