Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πανεπιστημιο κυπρου

Αναβάλλεται η προώθηση στην Ολομέλεια του προϋπολογισμού για το 2023 και του συμπληρωματικού για το 2022 του Πανεπιστημίου Κύπρου μετά από  υπόδειξη της Ελεγκτικής Υπηρεσίας προς την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής.

«Υπάρχουν σοβαρά θέματα τα οποία εξετάζει η Ελεγκτική Υπηρεσία, τα οποία αγγίζουν τα όρια σοβαρών σκανδάλων. Δεν τα έχουμε ενώπιον μας, ζητήσαμε να μας κατατεθούν οπόταν εμείς αναβάλαμε τη ψήφιση του συμπληρωματικού προϋπολογισμού», σημείωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, Παύλος Μυλωνάς. 

Η Ελεγκτική Υπηρεσία θα καταθέσει την έκθεση της στην Επιτροπή Παιδείας στις 28 Νοεμβρίου, με τους βουλευτές να ξεκαθαρίζουν πως δεν είναι  πλέον εφικτό να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός την 1η Δεκεμβρίου που θα είναι η τελευταία συνεδρίαση της ολομέλειας. Ο προϋπολογισμός του Πανεπιστημίου Κύπρου για το 2023 είναι 172 εκατομμύρια ευρώ και ο συμπληρωματικός  για το 2022 περίπου 5 εκατομμύρια.

Αντιδράσεις, υπήρξαν και από  μέλη της Επιτροπής, για το γεγονός οτι το Πανεπιστήμιο Κύπρου πρώτα προέβη σε δαπάνες και εκ των υστέρων ζήτησε να εγκριθούν τα σχετικά  κονδύλια.

 Καταδικάστηκε για πλαστογραφία

Έντονες αντιδράσεις, υπήρξαν και για την περίπτωση Ακαδημαϊκού του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο οποίος αν και  βρέθηκε ένοχος από Ποινικό Δικαστήριο και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με 3 χρόνια αναστολή, για αδικήματα που αφορούν πλαστογραφία, διακίνηση και δημιουργία πλαστού εγγράφου και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, συνεχίζει να διδάσκει στο ακαδημαϊκό ίδρυμα.

«Αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορούν να υπάρχουν νομοθεσίες και να έχουμε πολλές κατηγορίες πολιτών», επισήμανε ο κ. Μυλωνάς. 

Όπως αναφέρθηκε ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, το Πανεπιστήμιο αποφάσισε να επιβάλει μείωση κατά μια μισθολογική κλίμακα στον συγκεκριμένο καθηγητή, από την Α16 στην Α15