Τηλεόραση Ραδιόφωνο
διαμαρτυρία για ψευδοκράτος

Παραβίαση κάθε έννοιας του διεθνούς δικαίου και περιφρόνηση των αρχών και αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χαρακτήρισε την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Με ανάρτηση στο Twitter ο Πρόεδρος αναφέρει

Ηχηρό μήνυμα καταδίκης της παράνομης ενέργειας της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου, πριν από 39 χρόνια, έστειλε και φέτος η νεολαία.

Μέλη της ΠΣΕΜ και της ΠΟΦΕΝ, βγήκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας,  βροντοφωνάζοντας την έντονη επιθυμία τους για απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου.

Μέλη της φοιτητικής και μαθητικής κοινότητας συγκεντρώθηκαν αρχικά  στην πύλη Αμμοχώστου, και πορεύτηκαν προς το οδόφραγμα του Αγίου Κασιανού, κρατώντας σημαίες της Κύπρου και της Ελλάδας, και με κεντρικό σύνθημα «Κυπριακή Δημοκρατία, ελεύθερη ενωμένη πατρίδα».
Εκπρόσωποι της ΠΟΦΕΝ και της ΠΣΕΜ  επέδωσαν σε μέλη της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών ψήφισμα με το οποίο ζητούν μια μόνιμη και διαρκή λύση στο κυπριακό πρόβλημα.

Η αντικατοχική εκδήλωση ολοκληρώθηκε  με  πατριωτικά τραγούδια από τον Στέλιο Χιώτη.

Με ανακοινώσεις  τους  καταδίκασαν την σημερινή θλιβερή επέτειο πολιτικά κόμματα και υποψήφιοι για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Αντικατοχικές και στις άλλες πόλεις

Μηνύματα καταδίκης της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους, αλλά και μηνύματα άρνησης συμβιβασμού με τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή και τη διχοτόμηση της Κύπρου, έστειλαν και φέτος εκατοντάδες μαθητές της Πάφου, με αντικατοχική εκδήλωση στο κέντρο της πόλης.  

Στην εκδήλωση, που άρχισε με συγκέντρωση  στο χώρο του Μνημείου «Μακαρίου του Γ’ και Αντίστασης», τιμήθηκε και η μνήμη όσων αντιστάθηκαν κατά της Χούντας των Αθηνών, στη φοιτητική εξέγερση στο Πολυτεχνείο, το 1974.

Οι μαθητές πορεύτηκαν, μέσω της λεωφόρου Γρίβα Διγενή, προς την πλατεία δημαρχείου όπου και φώναξαν συνθήματα για την απελευθέρωση και την επανένωση της Κύπρου.

Φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας σημαίες της Κύπρου και πανό, καταδίκασαν την επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους και τίμησαν τη μνήμη του Πολυτεχνείου, και εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες, με πορεία και συγκέντρωση στο κέντρο της Λεμεσού.

 

α
αντικατοχ
α
α
α
α
α
α
α
α