Τηλεόραση Ραδιόφωνο
βροχες

Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού στην Κύπρο τα επόμενα εικοσιτετράωρα, με την πιθανότητα μεμονωμένων βροχών και καταιγίδων να βρίσκεται στο «μενού» του καιρού σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση μέχρι την Τετάρτη και μη αξιόλογη μεταβολή την Πέμπτη. 

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού: 


Ασθενές βόρειο ως βορειοανατολικό ρεύμα αέρα επηρεάζει και σήμερα την περιοχή, ενώ από την Τρίτη ασθενής χαμηλή πίεση αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα δυνατό να παρατηρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.


Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά μετά το μεσημέρι θα παρατηρούνται κατά τόπους παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ αλλά το πρωί, στα προσήνεμα, παροδικά μέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 26 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 25 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.


Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, εκτός από τα δυτικά όπου τοπικά θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 14 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.


Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά σταδιακά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν κατά τόπους μεμονωμένη βροχή, ενώ μετά το μεσημέρι δεν αποκλείεται να σημειωθεί και μεμονωμένη καταιγίδα στα βορειοδυτικά τμήματα του νησιού. Την Τετάρτη, αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, ενώ κυρίως στα ορεινά, σε περιοχές του εσωτερικού και στα νοτιοανατολικά παράλια δεν αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα, το μεσημέρι και το απόγευμα. Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος και αργότερα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές, ενώ από το μεσημέρι και μετά αναμένονται κατά διαστήματα και μεμονωμένες καταιγίδες.


Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση μέχρι την Τετάρτη και μη αξιόλογη μεταβολή την Πέμπτη, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.