Τηλεόραση Ραδιόφωνο
]π[

Αύξηση κρουσμάτων σε χώρες της Ευρώπης παρατηρείται το τελευταίο διάστημα και οι ειδικοί προειδοποιούν για ένα δύσκολο χειμώνα. Καλεσμένη στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου μίλησε για την κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ευρώπη και κάλεσε τον κόσμο να εμβολιαστεί για να περάσουμε ένα «εύκολο χειμώνα».

Σύμφωνα με την ίδια, εδώ και λίγες βδομάδες υπήρξε μια αύξηση των περιστατικών και παρουσιαστήκαν νέες υπομεταλλάξεις της παραλλαγής όμικρον. Ωστόσο τις τελευταίες μέρες η κατάσταση στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες έχει σταθεροποιηθεί.

«Αυτό που μας ανησυχεί είναι η αύξηση στις νοσηλείες και στους θανάτους σε αρκετά κράτη μέλη», ανέφερε για να τονίσει ότι ακόμη διανύουμε μια πανδημία η οποία δεν έχει τελειώσει. 

Σίγουρα όπως είπε, δεν είμαστε εκεί που ήμασταν πέρσι,έχουμε μια καλύτερη εμβολιαστική κάλυψη, επικαιροποιημένα εμβόλια αλλά δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός.

Παράλληλα με τον ερχομό του χειμώνα συμβουλεύει τις χώρες να προχωρήσουν με τους εμβολιασμούς και την προστασία όλων των ευάλωτων ομάδων.

Ξεκαθάρισε ότι, «το εμβόλιο δεν μας προστατεύει από το να μην αρρωστήσουμε με covid αλλά μας προστατεύει από το να νοσήσουμε σοβαρά και να χρειαστεί να νοσηλευτούμε»

Ερωτηθείσα εάν ανησυχεί που υπάρχει μια διστακτικότητα στον εμβολιασμό της 4ης δόσης, είπε χαρακτηριστικά ότι, «ως επίτροπος υγείας και έχοντας ζήσει τα τελευταία τρία χρόνια διαχείρισής αυτής της πρωτόγνωρης κρίσης της πανδημίας, και βλέποντας πόσο απρόβλεπτος είναι αυτός ο ιός, βεβαίως ανησυχώ».

Κάλεσε τον κόσμο να εμβολιαστεί και για τον κορωνοϊόαλλά και για την εποχιακή γρίπη καθώς όπως προβλέπουν όλες οι αρχές «θα είναι ένας δύσκολος χειμώνας».

Μεταξύ άλλων όσον αφορά το Δικαίωμα στη Λήθη, για άτομα που ασθένησαν με καρκίνο, εμφανώς ικανοποιημένη, δήλωσε πως χαίρεται που και η δικιά της χώρα το υιοθετά από τον Ιανουάριο του 2023.