Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κυνηγος

Για παράνομη δράση των ακτιβιστών, οι οποίοι παρενοχλούν τους κυνηγούς κατά τη διάρκεια της νόμιμης κυνηγετικής τους δραστηριότητας κάνουν λόγο οι Ενεργοί Πολίτες - Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ακτιβίστρια κρυβόταν και βιντεοσκοπούσε τους κυνηγούς, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια της τη ζωή. «Σε περίπτωση που κάποιος την πυροβολούσε, αφού αυτή δεν φορούσε "διακριτικά" σύμφωνα με τη νομοθεσία, ποιος θα έφερε την ευθύνη;» συνεχίζει η ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι, επανέρχεται ξανά το θέμα της θέσπισης νομοθεσίας για τη δράση των ακτιβιστών όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. «Έχουμε αποστείλει στο παρελθόν σχετική νομοθεσία σε όλα τα πολιτικά κόμματα και ουδέποτε λάβαμε απάντηση. Κανένα κόμμα δεν ενέγραψε καν το θέμα για συζήτηση στη βουλή», σημειώνεται.

Αναφέρεται ότι, δεν είναι ανάγκη να θρηνήσουμε θύματα για να κάνουμε τα αυτονόητα. Η στάση των ακτιβιστών είναι «προκλητική και απαράδεκτη και κυρίως επικίνδυνη για τους ίδιους», καταλήγει η ανακοίνωση