Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πυροσβεστική Κύπρος

Πυρκαγιά σε κουζίνα διαμερίσματος στον Στρόβολο τα χαράματα της Δευτέρας, είχε σαν συνέπεια την εκκένωση των διαμερισμάτων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Η Πυροσβεστική αναφέρει εξάλλου ότι από την Παρασκευή δέχθηκε 63 κλήσεις για πυρκαγιές σε όλη την Κύπρο.

Συγκεκριμένα, σήμερα στις 5:55 π.μ., λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε διαμέρισμα στον δεύτερο όροφο τετραώροφης πολυκατοικίας στην περιοχή Στροβόλου στη Λευκωσία. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Ακροπόλεως Λοχία Σπύρου Τταντή με δύο Πυροσβεστικά Οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 6:14 π.μ.

Η πυρκαγιά ήταν στην κουζίνα του διαμερίσματος και κατασβέστηκε από τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Έγινε εκκένωση των ενοίκων των διαμερισμάτων και έρευνα σε όλους τους ορόφους για τυχόν παγιδευμένα άτομα. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, εκτεταμένες ζημιές έπαθε η κουζίνα του εν λόγω διαμερίσματος και ο εξοπλισμός της. Μετά από διερεύνηση αιτιών πυρκαγιάς, η οποία διενεργήθηκε σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία, η πυρκαγιά φαίνεται να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα ηλεκτρικής συσκευής.

Εξάλλου, κλήση για πυρκαγιά δέχθηκε η Πυροσβεστική και στις 20:03 εχθές βράδυ, η οποία αφορούσε σε διαμέρισμα στον πέμπτο όροφο οκταώροφης πολυκατοικίας στη Λευκωσία.

Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Πύλης Πάφου με δύο Πυροσβεστικά Οχήματα. Η πυρκαγιά, η οποία ήταν σε στεγνωτήριο ρούχων στην κουζίνα του διαμερίσματος, κατασβέστηκε από τον ιδιοκτήτη με τη χρήση πυροσβεστήρα, πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Εκ μέρους της Πυροσβεστικής έγινε επιθεώρηση και εξαερισμός.

Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος, στην προσπάθειά του να κατασβήσει την πυρκαγιά, εισέπνευσε καπνό και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Τ.Α.Ε.Π. του νοσοκομείου Λευκωσίας με ασθενοφόρο. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, εκτεταμένες ζημιές έπαθε το στεγνωτήριο και μέρος του πάγκου της κουζίνας του διαμερίσματος. Μετά από διερεύνηση αιτιών πυρκαγιάς, η οποία διενεργήθηκε σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, η πυρκαγιά φαίνεται να οφείλεται σε ηλεκτρικό πρόβλημα/ βραχυκύκλωμα.

Σημειώνεται ότι από την Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου, μέχρι και τις 6:00 π.μ. της Δευτέρας, στο σύνολο έγιναν 203 κλήσεις, εκ των οποίων οι 63 αφορούσαν πυρκαγιές, οι 106 ήταν για βοήθεια, οι 34 ειδικές εξυπηρετήσεις, ενώ η υπηρεσία δέχθηκε και εννέα ψευδείς κλήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι από τις 06:00 π.μ. της Κυριακής μέχρι και τις 06:00 π.μ. της Δευτέρας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε 40 κλήσεις για βοήθεια, σε 22 πυρκαγιές, σε 16 ειδικές εξυπηρετήσεις, ενώ δέχθηκε και δύο ψευδείς κλήσεις.

Την Κυριακή, στις 6:51 π.μ. η Πυροσβεστική δέχθηκε κλήση για τροχαίο δυστύχημα οχήματος, το οποίο αφού προσέκρουσε σε τσιμεντένιο διαχωριστικό, παρέκκλινε της πορείας του και κατέπεσε σε χαντάκι, με αποτέλεσμα να ανατραπεί, στον παλαιό δρόμο Λεμεσού – Πάφου, στο ύψος της «Πέτρας του Ρωμιού». Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Μονοβόλικου, με ομάδα και Όχημα Διάσωσης. Ο οδηγός του οχήματος τοποθετήθηκε σε σανίδα ακινητοποίησης  και παραδόθηκε σε ασθενοφόρο για μεταφορά του στο Τ.Α.Ε.Π. του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.

Την ίδια μέρα, στις 9:25, λήφθηκε κλήση για βοήθεια σε πλήρωμα ασθενοφόρου για μεταφορά τραυματία, σε αγροτική τοποθεσία της κοινότητας Αλεύκα. Ανταποκρίθηκε ομάδα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Υπαίθρου Κάτω Πύργου. Άτομο, το οποίο είχε μεταβεί για κυνήγι στην περιοχή, βρισκόταν σε χαράδρα βάθους 200 περίπου μέτρων και χρειάστηκε αερομεταφορά του με ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς στο Τ.Α.Ε.Π. του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, λόγω της μορφολογίας του εδάφους.

Αργότερα, στις 11:53 λήφθηκε κλήση για απεγκλωβισμό δακτύλων παιδιού που βρίσκονταν ανάμεσα σε πόρτα και παραστάτη πόρτας δωματίου οικίας στο Παραλίμνι. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σταθμού Αμμοχώστου Λοχία Αδάμου Αδάμου με ομάδα και Όχημα Διάσωσης. Έγινε χρήση διασωστικής συσκευής αποπαγίδευσης και το παιδί παραδόθηκε σε ασθενοφόρο.