Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Abdulhamid Han

Ολοκληρώνεται σήμερα η Navtex με την οποία η Τουρκία δέσμευσε την περιοχή στον κόλπο της Αττάλειας όπου τους τελευταίους δυόμιση μήνες το πλωτό γεωτρύπανο Abdulhamid Han, πραγματοποιεί γεώτρηση.

Η αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας και η περιοχή του παράνομου συμφώνου Τουρκίας και Λιβάνου είναι δυο πιθανοί προορισμοί του Abdulhamid Han, σε περίπτωση που η Τουρκία επιλέξει να κλιμακώσει την προκλητικότητα της.

Αθήνα και Λευκωσία παραμένουν σε επιφυλακή για πιθανή κάθοδο του τουρκικού γεωτρύπανου σε περιοχές εκτός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας.

Προωθούν την Αμμόχωστο για πολιτιστική πρωτεύουσα του τουρκικού κόσμου

Βήμα για αναγνώριση της αποσχιστικής οντότητας των Κατεχομένων, μέσω της ανακήρυξης της Αμμοχώστου σε πολιτιστική πρωτεύουσα των τουρκογενών κρατών, επιχειρεί το ψευδοκράτος.   

Αυτό δήλωσε ο λεγόμενος αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός πολιτισμού του ψευδοκράτους Φικρί Ατάογλου, ο οποίος συμμετείχε ως παρατηρητής στην σύνοδο των υπουργών πολιτισμού των τουρκογενών κρατών που φιλοξενήθηκε χθες στην Προύσα της Τουρκίας.

 Σύμφωνα με τον Ατάογλου

Με το άνοιγμα των Βαρωσίων, ανακηρύσσοντας στο μέλλον την Αμμόχωστο ως Πολιτιστική πρωτεύουσα του τουρκικού κόσμου, θα  παρουσιάσουμε τη μοναδικότητα και το βάθος της τουρκικής κουλτούρας και τέχνης σε ολόκληρο τον κόσμο

Ενώ την ίδια ώρα η τουρκική εφημερίδα «Sozcu», φιλοξενεί άρθρο του πρώην διευθυντή εσωτερικής ασφάλειας του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Τουρκίας, Ουνάλ Αταμπάι, σύμφωνα με τον οποίο η Μόσχα είναι διατεθειμένη να κάνει βήματα προς τα εμπρός για αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Ως αντάλλαγμα η Τουρκία θα προσφέρει, κατά το δημοσίευμα, τη συνεργασία της στην Ανατολική Μεσόγειο, θα αναγνωρίσει την Αμπχαζία και ίσως παραχωρήσει διευκολύνσεις στους Ρώσους στα Κατεχόμενα, αλλά και στις προσπάθειες ανοικοδόμησης της Συρίας.