Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κξγ

Πανέτοιμοι δηλώνουν οι 50 χιλιάδες κυνηγοί της Κύπρου. Αύριο αρχίζει το κυνήγι του λαγού και της πέρδικας.

Στην αυριανή πρεμιέρα οι κυνηγοί θα εξορμήσουν με συγκρατημένη αισιοδοξία, αφού οι πληθυσμοί των θηραμάτων φαίνεται να παρουσιάζουν αυξομειώσεις σε σχέση με πέρσι. Ιδιαίτερα στα ορεινά όπου όλες οι ενδείξεις δείχνουν μείωση στους πληθυσμούς των περδικιών. Ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο αναμένεται να έχουν και τα περδίκια εκτροφής που απελευθερώθηκαν για σκοπούς κυνηγίου.

Συγκεκριμένα απελευθερώθηκαν 71 χιλιάδες περδίκια από το εκτροφείο Σταυροβουνίου και άλλες 8 με 9 χιλιάδες από τους κυνηγετικούς συλλόγους.

Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κυνηγίου και Διατήρησης της Αγριας Ζωής Πάφου, Γιώργος Θεοδοσίου
 

Συμβουλή μου είναι να μην δούμε κρεατοσυλλογή. Ας πάμε να κυνηγήσουμε να περάσουμε καλά, να αποκτήσουμε εικόνες της φύσης. Να μην κυνηγάμε τους αριθμούς, μακριά από φωτογραφίες και λανσαρίσματα ποιος είναι πιο μεγάλος κυνηγός από τον άλλο

Το κότα για αύριο σύμφωνα με τον κ. Θεοδοσίου, είναι ένας λαγός, τέσσερα περδίκια, μια φραγκολίνα και τα υπόλοιπα απεριόριστα.

Λάθος χαρακτήρισε το γεγονός ότι δεν θα γίνει η καθιερωμένη έρευνα κάρπωσης που διενεργεί κάθε χρόνο η υπηρεσία θήρας, αφού όπως ανέφερε θα έπρεπε να γίνει ένας σωστός καταμερισμός κάρπωσης θηραμάτων για να δούν πως προχωρούν στις επόμενες εξορμήσεις.