Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καμερες

Νέες κάμερες που έκαναν την εμφάνιση τους σε δρόμους της Κύπρου  προκάλεσαν ερωτηματικά ως προς την λειτουργία τους. 

Σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι»  ο Συνεργάτης του Υπουργού  Μεταφορών Αντώνιος Μινίδης ξεκαθάρισε πως αυτές οι κάμερες δεν αφορούν έλεγχο των οδηγών παρά μόνο ο σκοπός τους είναι για να ελέγχουν την κυκλοφορία και τα δεδομένα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για ρύθμιση και έλεγχο του κυκλοφοριακού από τους αρμόδιους. 

«Οι κάμερες αυτές μπήκαν σε εφαρμογή στο πλαίσιο για την διαχείριση της κυκλοφορίας, δεν έχουν να κάνουν με τις κάμερες ελέγχου ταχύτητας, είναι συγκεκριμένες κάμερες που χρησιμοποιούνται για να έχουν οι αρμόδιοι δεδομένα του κυκλοφοριακού προκειμένου να βρίσκονται λύσεις στα όποια προβλήματα μπορεί να προκύψουν σε σχέση με το κυκλοφοριακό. Όπως για παράδειγμα για έλεγχο των φώτων τροχαίας, για τις ταμπέλες που θα τοποθετηθούν στους αυτοκινητόδρομους για ενημέρωση των πολιτών για τυχών κίνηση», εξήγησε ο κ. Μινίδης. 

Την ίδια ώρα επισήμανε ότι,  οι συγκεκριμένες κάμερες έχουν ελεγχθεί από την Επίτροπο Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων, ενώ ξεκαθάρισε ότι τα στοιχεία που καταγράφονται από αυτές τις κάμερες συγκρατούνται μόνο για 15 μέρες.

Σημείωσε δε ότι πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα έχουν αποκλειστικά και μόνο οι αρμόδιοι και χρησιμοποιούνται μόνο για σκοπούς κυκλοφοριακού, καθώς καμιά άλλη υπηρεσία δεν έχει πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα.