Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Λωρίδα της Γάζας

Ύστερα από τρεις μήνες ηρεμίας, τις πρώτες πρωινές ώρες η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε υπόγειο εργοστάσιο κατασκευής οπλισμού και ρουκετών της Χαμάς στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε ο ισραηλινός στρατός σήμερα το πρωί, η επιχείρηση είχε σκοπό «την αποτροπή των προσπαθειών της τρομοκρατικής οργάνωσης να ενδυναμωθεί και να εξοπλισθεί για να εξαπολύσει νέες επιθέσεις κατά της ισραηλινής επικράτειας».

Η ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού τονίζει ότι «η οργάνωση Χαμάς φέρει την ευθύνη για οτιδήποτε συμβαίνει στην Λωρίδα της Γάζας και εκείνη θα πληρώνει το τίμημα οποτεδήποτε σημειώνεται ένοπλη δράση από την περιοχή ευθύνης της κατά του Ισραήλ».

Η σημερινή ισραηλινή αεροπορική επιδρομή αποτελεί απάντηση στην χθεσινή εκτόξευση ρουκετών από την Λωρίδα της Γάζας κατά ισραηλινών οικισμών της μεθορίου, μία εκ των οποίων αναχαιτίσθηκε από τον αντιπυραυλικό σύστημα Σιδερένιος Θόλος και οι άλλες τρεις κατέπεσαν σε ακατοίκητη περιοχή εντός της Λωρίδας της Γάζας.

Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι χθεσινές εκτοξεύσεις αποτέλεσαν ανταπάντηση σε ισραηλινή επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων στην πόλη Τζιενίν του βόρειου τμήματος της Δυτικής Όχθης, κατά την διάρκεια της οποίας συνελήφθη και εξουδετερώθηκε ο Φαρούκ Αλ-Σαλάμε, σημαίνον στέλεχος της Ισλαμικής Τζιχάντ. Παρότι η συγκεκριμένη οργάνωση εξέδωσε ανακοίνωση επαινώντας την δράση του Αλ-Σαλάμε, δεν ανέλαβε την ευθύνη για τις χθεσινές εκτοξεύσεις ρουκετών που σημειώθηκαν λίγες ώρες μετά την εκτέλεση του στελέχους της.