Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Κοινωνία

Σε διαθεσιμότητα τρεις λειτουργοί του Τμήματος Μεταφορών Πάφου- Τι δήλωσε ο Υπ. Μεταφορών (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν τρεις λειτουργοί του Τμήματος Οδικών Μεταφορών Πάφου μετά από απόφαση του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννη Καρούσο.

Συγκεκριμένα, υπάλληλοι του ΤΟΜ Πάφου, φέρεται να παρέμβαιναν στη διαδικασία προκειμένου υποψήφιοι για απόκτηση άδειας οδήγησης από συγκεκριμένες σχολές οδηγών της Πάφου, να καταγράφονται στο σύστημα του τμήματος με κωδικούς άλλων σχολών για να μην δημιουργούνται υποψίες.

Το Υπουργείο φέρεται ότι κατέχει στοιχεία, και το πρωί με οδηγίες του Υπουργού Μεταφορών τέθηκαν σε διαθεσιμότητα τρεις υπάλληλοι του ΤΟΜ για τρείς μήνες, και ήδη ξεκίνησαν οι ποινικές ανακρίσεις.

Αναφορικά με υπόθεση διαφθοράς στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών Πάφου που αφορά τα πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας που κατέγραφαν συγκεκριμένες σχολές οδηγών με τη βοήθεια υπαλλήλων του τμήματος, ο Υπουργός, Γιάννης Καρούσος, προχώρησε και σε καταγγελία στην Αστυνομία.

Σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», ο κ. Καρούσος, κάλεσε τους πολίτες που γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικά με την υπόθεση αλλά και για ότι άλλο αφορά το Υπουργείο, να επικοινωνήσει προσωπικά μαζί του.

Υπενθυμίζεται ότι, υπήρχαν υποψίες στην Υπηρεσία Ελέγχου του Υπουργείου, το οποίο από την έρευνα που διενήργησε επιβεβαίωσε την εμπλοκή τριών λειτουργών του Τμήματος στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, από τη διοικητική έρευνα που διενεργήθηκε από πλευράς Υπουργείο Μεταφορών διαπιστώθηκε επίσης και προσπάθεια καταστροφής στοιχείων.

Όσα ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών: 

Όπως ανέφεραν στο ΚΥΠΕ αστυνομικές πηγές αφότου το Υπουργείο Μεταφορών ενημέρωσε την Αστυνομία περί αυτού του θέματος από την περασμένη εβδομάδα, άμεσα μέλη του ΤΑΕ Πάφου μετέβησαν στα Γραφεία του Τμήματος Οδικών Μεταφορών Πάφου για σκοπούς λήψεως καταθέσεων.

Η Αστυνομία Πάφου αναμένει στο μεταξύ κάποια επιπρόσθετα στοιχεία ώστε να αρχίσει την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και για να επιτελέσει το έργο της.