Τηλεόραση Ραδιόφωνο
άδεια οδήγησης.

Ραγδαίες εξελίξεις μετά τις καταγγελίες που αφορούν εξετάσεις για απόκτηση άδειας οδήγησης στην Πάφο, με την επέμβαση πλέον του Υπουργείου Μεταφορών και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας. Δεν αποκλείεται η ύπαρξη κυκλώματος πίσω από τα περιστατικά, την ώρα που οι έρευνες επιβεβαιώνουν παρεμβάσεις στο σύστημα.

Στο «Μέρα Μεσημέρι» παρενέβη ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, Γιάννης Νικολαΐδης, σημειώνοντας πως οι καταγγελίες έφτασαν στην αντίληψη του Υπουργείου πριν από δυο ημέρες.

Ξεκαθαρίζοντας πως τα αποτελέσματα της έρευνας πρέπει να αναμένονται το αργότερο μέχρι την επόμενη εβδομάδα, ανέφερε πως αυτό που κίνησε το ενδιαφέρον, είναι η αυξητική τάση της τελευταίας περιόδου, όπου σχολές οδήγησης μετέφεραν τις εξετάσεις τους στην Πάφο. 

Και κυρίως το ότι οι αποτυχίες κάποιων σχολών, περνούσαν στο σύστημα ως αποτυχίες άλλων σχολών με έδρα την Πάφο. Αυτό κίνησε και τις υποψίες ότι ενδεχομένως γίνεται για να «πέφτουν» σκόπιμα τα ποσοστά επιτυχίας/αποτυχίας των σχολών, σε έναν μέσο όρο κοινώς αποδεκτό για όλες τις επαρχίες.

Διαβεβαίωσε παράλληλα πώς όλα τα δεδομένα είναι εύκολα προσβάσιμα, και πως το Υπουργείο θα είναι άτεγκτο στις αποφάσεις τους, εάν και εφόσον τεκμηριωθεί οποιαδήποτε παράβαση.

Στα ίχνη κυκλώματος

Η παρέμβαση στο σύστημα αφορούσε αλλοίωση των στοιχείων των κωδίκων των σχολών οδηγών αναφορικά με τις επιτυχίες υποψηφίων προς απόκτηση άδειας οδήγησης.

Το γεγονός ότι κάποιες σχολές καταγράφουν πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας μαθητών κίνησαν υποψίες και στην Υπηρεσία Ελέγχου του Υπουργείου Μεταφορών, η οποία άρχισε έρευνες.

Αυτή την ώρα γίνονται εξετάσεις στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών (ΤΟΜ) Πάφου, ενώ στην εξίσωση μπαίνει και το ότι σχολές που δραστηριοποιούνται σε άλλες επαρχίες, καταγράφουν πολύ χαμηλότερα ποσοστά επιτυχίας από ότι στην επαρχία Πάφου.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι ενώ απαγορεύεται στις σχολές να δραστηριοποιούνται σε επαρχίες εκτός της έδρας τους, κάποιες κατάφεραν παράνομα να μεταφέρουν παράνομα εξεταζόμενους στην επαρχία Πάφου, έχοντας ως δεδομένη την επιτυχία τους.

Πληροφορίες του ΑΝΤ1 κάνουν παράλληλα λόγο για την λειτουργία κυκλώματος.