Τηλεόραση Ραδιόφωνο
evagorou

Συνέντευξη στο ant1live παραχώρησε ο Γιώργος Ευαγόρου. Ο ταλαντούχος ηθοποιός που φέτος ενσαρκώνει τον Ειρηναίο στην κωμική σειρά του ΑΝΤ1 «Μια φορά και έναν καιρό», μας μιλά μεταξύ άλλων για τη συνεργασία του με τον Λώρη Λοϊζίδη, αν εντοπίζει κοινά σημεία με τον ήρωα του καθώς και για τον ρόλο που παίζει στη δική του ζωή ο έρωτας.

  • Φέτος το τηλεοπτικό κοινό σας παρακολουθεί στην κωμική σειρά του ΑΝΤ1 «Μια φορά και έναν καιρό» να υποδύεστε τον Ειρηναίο. Πως χαρακτηρίζετε τον ήρωα σας και πως τον προσεγγίσατε;

Αρχικά θέλω να πω ότι ο Ειρηναίος ήταν μια πρόκληση για εμένα. Μετά από ένα μυστηριώδη, λιγομίλητο ρόλο που μου είχε δώσει πέρσι ο Λώρης, φτάσαμε σε ένα άλλο άκρο που είναι ο Ειρηναίος. Δεν ξέρω τι συμβαίνει, φαίνεται ότι ο σεναριογράφος μας δοκιμάζει τη γκάμα μου. Ο Ειρηναίος είναι ένα νεαρό παιδί από την επαρχία, που δεν έχει βγει ποτέ από το χωριό και με τη νέα εξουσία επιλέχθηκε να είναι υπεύθυνος στη φάρμα. Το κύριο του χαρακτηριστικό είναι ότι είναι αφελής και θέλει να υπάρχει δικαιοσύνη. Κρύβει ένα παιδί μέσα του λίγο πιο έντονα από τους υπόλοιπους χαρακτήρες, που αυτό του δίνει και μια ελαφράδα. Η αλήθεια είναι ότι υπήρξε μια δυσκολία στην αρχή όσον αφορά την προσέγγιση αυτού του χαρακτήρα. Νομίζω ότι το κλειδί το βρήκα όταν μπήκα για πρώτη φορά στην φάρμα με τα ζώα, έπρεπε να ήμουν ήρεμος έπρεπε να είναι μικρές οι κινήσεις μου για να μην τρομάζουν τα ζώα και έπρεπε με κάποιο τρόπο να τους δείχνω την αγάπη μου. Εκεί ξεκίνησα να βρίσκω τον Ειρηναίο, και από τότε βαδίζουμε μαζί.

Φαίνεται ότι ο Λώρης Λοϊζίδης δοκιμάζει τη γκάμα μου.

γιωργος ευαγορου
Ο Ειρηναίος στο «Μια Φορά Κ' Έναν Καιρό»
  • Πως θα εξελιχθεί ο χαρακτήρας στη συνέχεια; Θα εκδηλώσει ποτέ τον έρωτα του στην Ανθούσα;

Δεν ξέρω τι έχει στο μυαλό του ο Λώρης, νομίζω ότι ούτε και αυτός ξέρει. Σίγουρα θα υπάρξει ένας σημαντικός κρίκος, που θα συνδέει αυτούς τους δύο χαρακτήρες, και κάπως έτσι θα ζήσουν τον έρωτά τους χωρίς φόβο.

Ο Ειρηναίος και η Ανθούσα
Ο Γιώργος Ευαγόρου στον ρόλο του Ειρηναίου και η Μάρθα Κωνσταντίνου στον ρόλο της Ανθούσας
  • Εντοπίζετε κοινά στοιχεία με τον Ειρηναίο; Πως είναι ο Γιώργος όταν ερωτεύεται;

Κοινά στοιχεία με τίποτα. Ο Ειρηναίος είναι ένας ήρεμος, αφελής, ονειροπαρμένος επαρχιώτης. Εγώ όταν ερωτεύομαι νιώθω ότι μεγεθύνομαι, νιώθω ότι η ποιητικότητα στο σώμα μου στο μυαλό μου διογκώνεται, θέλω να κινήσω γη και ουρανό για να μάθω έστω μια πληροφορία, το μυαλό μου φτιάχνει συνέχεια σχέδια για το πως θα κάνει το πρώτο βήμα. Δε νομίζω όλα αυτά να έχουν κάποια κοινά με το συγκεκριμένο χαρακτήρα.

  • Πώς είναι να συνεργάζεστε με τον Λώρη Λοϊζίδη;

Ο Λώρης έχει μια ρομαντική μάτια στα πράγματα. Είναι μάστορας στην αποτύπωση της στιγμής. Επίσης σαν καλλιτέχνης μου αρέσει πολύ ο τρόπος σκέψης του, η σπιρτάδα που έχει στο μυαλό. Η συνεργασία με αυτόν τον άνθρωπο σίγουρα έχει να σου δώσει αρκετά πράγματα για να βάλεις τα μπαγκάζια σου, για την μετέπειτα πορεία που έχεις να διανύσεις.

  • Μαζί με τον Λώρη σας παρακολουθήσαμε φέτος και στο θέατρο στους «Συμπέθερους από το Μπάκιγχαμ». Πώς ήταν για εσάς η συγκεκριμένη εμπειρία;

Η συγκυρία της συνάντησης μας στο θέατρο με αυτή την ομάδα ήταν μαγική. Το γέλιο που ρίξαμε την περίοδο των προβών ειλικρινά δεν περιγράφεται. Σε αυτή την παράσταση είχα υποδυθεί έναν τουρκοκύπριο τον Τζων, ενδιαφέρον ρόλος μόνο και μόνο που υπήρχε η προφορά, και  η καινούργια γλώσσα ήταν μια ωραία πρόκληση. Μία άλλη εμπειρία που έχω βιώσει από αυτήν την  παράσταση, ήταν το ασταμάτητο γέλιο των θεατών. Ήταν από τις δουλειές που μου έδωσαν κάποια εργαλεία επί σκηνής.

Από το έργο ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ
Από το έργο ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ
  • Τι αγαπάτε περισσότερο στο θέατρο και τι στην τηλεόραση αντίστοιχα; 

Το θέατρο είναι μαγικό, είναι δύο παράλληλοι κόσμοι που προσπαθούν να συ(ν)γκινηθούν. Η αγάπη στην ομάδα, η αγάπη που υπάρχει στη σκηνή, το ίδιο άγχος που βιώνουμε όλοι πριν ξεκινήσει η πρώτη παράσταση, οι θεατές που περιμένουν να ακούσουν την ιστορία από σένα, όλα αυτό είναι η αγάπη, ο έρωτας του θεάτρου. Η τηλεόραση εγκλωβίζεται περισσότερο στην στιγμή, πρέπει να είσαι παρών ανά πάσα στιγμή, νομίζω ότι περισσότερο η αγάπη που έχω στην τηλεόραση είναι από τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από την εικόνα. Έχει όμως και η τηλεόραση την δική της γοητεία.

  • Πως ήταν για εσάς τα πρώτα σας βήματα στον χώρο της υποκριτικής;

Ευτυχώς είχα γερές βάσεις, και οφείλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στους καθηγητές μου και τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν και έβαλα ένα λιθαράκι στο άτομο μου. Στην αρχή ήταν δύσκολα, ενώ υπήρχε η χαρά, ο ενθουσιασμός, η πρόθεση στο να βοηθήσει σε όλα, έλειπε η τριβή με το επάγγελμα. Όλα θέλουν το χρόνο τους, η πρεμούρα που έχεις όταν ξεκινάς είναι φυσιολογική, αλλά πρέπει να ηρεμήσεις και να δεις καθαρά τα πράγματα χωρίς πανικό. Κάθε αρχή και δύσκολη.

γιωργος ευαγορου
  • Έχετε βιώσει δύσκολες καταστάσεις μέσα από αυτό το επάγγελμα;

Ναι αρκετές μπορώ να πω, αλλά έχω μάθει να διαχειρίζομαι τις δύσκολες καταστάσεις, ή να προσπαθώ να τις δικαιολογήσω για να προχωρήσω παραπέρα.

Σαν καλλιτέχνες πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Στη σύγχρονη κοινωνία που ζούμε υπάρχει ένα τεράστιο μαύρο κουτί, που ονομάζεται διαδίκτυο και εκεί βρίσκεις τα πάντα.

γιωργος ευαγορου
  • Αν γυρνούσατε τον χρόνο πίσω θα άλλαζατε κάτι στην μέχρι τώρα πορεία σας όσον αφορά τις επαγγελματικές σας επιλογές;

Σίγουρα όχι, γιατί η καθεμιά από αυτές μου έδωσε να καταλάβω κάτι. Σίγουρα στην αρχή όλη την πατάμε. Πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός σε αυτό το χώρο, αλλά αν κοιτάξεις γύρω σου κινούνται όλα τόσο γρήγορα, που κανείς δεν θα σε κρίνει για τις επιλογές σου, σε κάποια στιγμή νομίζω θα είναι όλα θέμα επιβίωσης. Σαν καλλιτέχνες όμως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Στην σύγχρονη κοινωνία που ζούμε υπάρχει ένα τεράστιο μαύρο κουτί, που ονομάζεται διαδίκτυο και εκεί βρίσκεις τα πάντα. Άρα νομίζω από δω και πέρα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για τις επιλογές μας.

Μπορείτε να δείτε τα επεισόδια της σειράς «Μια Φορά Κ' Έναν Καιρό», που έχουν προβληθεί μέχρι στιγμής στο web tv-video on demand στο ant1live. Νέα επεισόδια κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 22:10 στον ΑΝΤ1.