Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ιλυ

Δεν έχει ευθύνη η Αστυνομία για το τι συμβαίνει εντός του καταυλισμού στο Πουρνάρα, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος "Ισότητα", λέγοντας ότι η κατάσταση στο Πουρνάρα έχει ξεφύγει, γιατί οι σχεδιασμοί «απέτυχαν εδώ και καιρό».

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι αστυνομικοί είναι αντιμέτωποι "με άθλιες συνθήκες περίφραξης του καταυλισμού, περιπολούν και ελέγχουν συνεχώς για τυχόν μετανάστες που δεν έχουν τη γραπτή άδεια (release paper) για να περιφέρονται εκτός του Πουρνάρα".

Ο περιμετρικός έλεγχος, οι καταγγελίες για τυχόν ποινικά αδικήματα εντός και εκτός του Πουρνάρα, οι οχλαγωγίες αλλά και η πρόληψη καταστροφών είναι όλα όσα οι Αστυνομικοί επιλαμβάνονται καθημερινά, σύμφωνα με την ανακοίνωση, που προσθέτει ότι "τόσο το λιγοστό προσωπικό στον Σταθμό Κοκκινοτριμιθιάς όσο και οι συνάδελφοι που εργάζονται ως επιπρόσθετο προσωπικό στο Πουρνάρα, εδώ και χρόνια βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με όλα τα προβλήματα του καταυλισμού".

Ο Κλάδος επαναφέρει την πρότασή του για μετακίνηση του λυόμενου των αστυνομικών εκτός καταυλισμού. "Η πρόληψη θα είναι πιο έγκαιρη. Η οπτική εικόνα και η αντίδραση θα είναι πιο άμεση. Η ασφάλεια θα είναι μεγαλύτερη και η αντίδραση σε τυχόν καταστροφές θα είναι ταχύτερη", αναφέρουν, σημειώνοντας ότι το θέμα τέθηκε γραπτώς από τον Ιανουάριο, τόσο στο Αρχηγείο όσο και στο Υπουργείο.

Καταλήγοντας λέει ότι, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, καθήκοντα στο Πουρνάρα θα αναλάβουν οι νεοπροσληφθέντες συμβασιούχοι, προσθέτοντας ότι "οι ευθύνες σε τυχόν τραυματισμό συναδέλφου λόγω του σημείου του λυόμενου θα είναι ασήκωτες".