Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Κλήθηκαν για εγγραφή και κατάταξη για υπηρεσία δύο χρόνων στην Πολιτική Άμυνα όλες οι γυναίκες πολίτιδες της Δημοκρατίας που γεννήθηκαν κατά το έτος 2000 και όλοι οι άνδρες πολίτες της Δημοκρατίας που γεννήθηκαν κατά το έτος 1968, και διαμένουν στις εδαφικές περιοχές της Δημοκρατίας.

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που κάποιος δεν ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Πολιτικής Άμυνας;

Απαντήσεις έδωσε μιλώντας σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πολιτικής Άμυνας, Παναγιώτης Λιασίδης.

Ο νόμος σε περίπτωση που κάποιος δεν ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Πολιτικής Άμυνας είναι πολύ αυστηρός σύμφωνα με τον κ. Λιασίδη. Όπως ανέφερε, όσοι δεν παρουσιαστούν στην Πολιτική Άμυνα θα κληθούν ενώπιον δικαστηρίου και τότε αυτό θα αποφασίσει τις ποινές που θα επιβληθούν. 

«Αποτελεί αδίκημα σε περίπτωση που δεν ανταποκριθούν και με βάση τον νόμο θεωρούνται ανυπότακτες και ανυπότακτοι», επισήμανε ο κ. Λιασίδης.

Καταλήγοντας κάλεσε όλους να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Πολιτικής Άμυνας καθώς όπως είπε μαθαίνει κανείς χρήσιμα πράγματα που σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης θα ξέρει πώς να δράσει.