Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ποι

Είμαστε ενώπιον μία κατάστασης που πρέπει να αντιμετωπιστεί ως κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δήλωσε ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης με αφορμή τα δύο πρόσφατα περιστατικά πτώσης μπαλκονιών από ιδιωτικά κτήρια.

Νίκος Νικολαΐδης- Δήμαρχος Λεμεσού 

Τα κτήρια αυτά έχουν γεράσει σε τέτοιο βαθμό που πλέον πρέπει να αναμένουμε αυτές τις περιπτώσεις να εμφανίζονται και στο άμεσο μέλλον. Άρα η κατάσταση της έκτακτης ανάγκης πρέπει να ανάγκης πρέπει να αντιμετωπιστεί με έκτακτα μέτρα

Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου και πλαισιωμένος από ομάδα μηχανικών, ο Νίκος Νικολαΐδης, προειδοποίησε πως τέτοια περιστατικά θα δούμε και στο μέλλον, εάν οι αρμόδιοι και ειδικότερα η Βουλή δεν προχωρήσει αμέσως σε τροποποίηση της νομοθεσίας.

Νίκος Νικολαΐδης- Δήμαρχος Λεμεσού

Πρώτο μέτρο που πρέπει να παρθεί άμεσα, θεωρώντας ότι η έκτακτη ανάγκη που έχουμε μπροστά μας, πρέπει τα δύο νομοσχέδια να κηρυχθούν ως κατ’ επείγοντα και πρέπει να παν στη βουλή τα τελικά νομοσχέδια για έγκριση. Δεν υπάρχει άλλα περιθώρια πρέπει να δοθούν στις αρχές στην πολιτεία για να κινηθούν αποτελεσματικά οι διαδικασίες και να αναλάβουν οι ιδιοκτήτες τις ευθύνες ή να παρέμβουν οι τοπικές αρχές

Συναφές με αυτό σύμφωνα με το δήμαρχο είναι και η ανάγκη να αποκτηθούν από τους δήμους, πόροι και οικονομικά εφόδια ώστε σε περίπτωση άρνησης των ιδιοκτητών να παρεμβαίνουν για επιδιορθώσεις για να διασφαλίζεται η ασφάλεια του κοινού.

Μόνο στη Λεμεσό, έχουν καταγραφεί 350 κτήρια τα οποία χρήζουν επιδιόρθωσης, ενώ εκατό από αυτά έχουν κριθεί ακατάλληλα. Με τις τοπικές αρχές να ξοδεύουν την τελευταία δεκαετία λόγω άρνησης των ιδιοκτητών για επιδιορθώσεις, ποσό ενός εκατομμυρίου ευρώ.