Τηλεόραση Ραδιόφωνο
manos

Σαν χθες, πριν από 97 χρόνια, γεννήθηκε ο σπουδαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης και θεωρητικός της μουσικής Μάνος Χατζιδάκις, ο οποίος είχε χαρακτηριστεί ως η μεγαλύτερη μουσική ιδιοφυΐα της Ελλάδας.

Ο σπουδαίος Μάνος Χατζιδάκις ήταν ο πρώτος που συνέδεσε μεταπολεμικά, με το θεωρητικό και συνθετικό έργο του, τη λόγια μουσική με τη λαϊκή μουσική παράδοση. Πολλά από τα εκατοντάδες έργα που άφησε πίσω του αναγνωρίζονται σήμερα ως κλασικά, ενώ είχε κερδίσει και ένα Βραβείο Όσκαρ, που ο ίδιος ποτέ δεν επιθύμησε και έφτασε στο σημείο να το πετάξει στα σκουπίδια.

Με αφορμή την συμπλήρωση 97 ετών από την γέννηση του Έλληνα μουσικοσυνθέτη, το Στούντιο Κλεισθένης ανήρτησε στο Instagram μία αδημοσίευτη φωτογραφία του από την συνέντευξη τύπου στην δισκογραφική εταιρεία Λύρα, στις 23/11/1976.

«97 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη γέννηση του του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη Μάνου Χατζιδάκι. Γεννήθηκε 23 Οκτωβρίου 1925. Η αδημοσίευτη αυτή φωτογραφία με το φακό του Κλεισθένη είναι από την συνέντευξη τύπου στην δισκογραφική εταιρεία Λύρα 23-11-1976», αναφέρεται στη λεζάντα.