Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Αρχηγείο Αστυνομίας

Με ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, φαβορί αλλά και παρεμβολές από την «εξωτερική» τρέχουν οι εξελίξεις για πλήρωση των δυο κενών θέσεων Βοηθών Αρχηγών Αστυνομίας. Με ορίζοντα το τέλος Νοεμβρίου οι αποφάσεις, που θα σηματοδοτήσουν νέα εποχή στη Δύναμη.

Όπως είχε μεταδώσει ο ΑΝΤ1 στις 27/09, μέχρι τέλος Νοεμβρίου αναμένεται μετά από μακρά περίοδο υποστελέχωσης, η Αστυνομία Κύπρου να έχει και τους τέσσερις Βοηθούς Αρχηγούς που προβλέπει το οργανόγραμμα της Δύναμης. Με τα δυο ονόματα που έχει ενώπιον του ο Στέλιος Παπαθεοδώρου, να είναι προϊόν της αρμόδιας Επιτροπής.

Όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1, η απόφαση που έχει προκριθεί, είναι όπως ακολουθηθεί η μέθοδος της επετηρίδας, αυτή δηλαδή που ακολουθήθηκε κατά κόρον τα τελευταία χρόνια όταν επίκειντο τοποθετήσεις στα στρώματα της Αστυνομίας. Με αυτά τα δεδομένα, τρία ονόματα φιγουράρουν ως φαβορί, με δυο από αυτά να εμφανίζονται ως επικρατέστερα για ανάληψη τα γραφεία των Βοηθών Αρχηγών Εκπαίδευσης και Υποστήριξης. Αυτά είναι:

-Χριστάκης Παπαδημητρίου, Αστυνομικός Διευθυντής Λάρνακας

- Ιάκωβος Ιωάννου, ο οποίος ασκεί καθήκοντα Διευθυντή του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος Αρχηγείου μέσα 2024

- Μάριος Χριστοφίδης, ο οποίος κατέχει θέση σε νευραλγική Υπηρεσία των σωμάτων Ασφαλείας

Αυτό που ωστόσο συζητιέται έντονα τα τελευταία 24ωρα στον 2ο όροφο του Αρχηγείου, προκαλώντας «πονοκέφαλο» όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1, είναι διάφορα μουρμουρητά από πρόσωπα που επιθυμούν την τοποθέτηση τους, ωστόσο με βάση την επετηρίδα μένουν εκτός διεκδίκησης.

Αποτελεί όπως μας λέχθηκε από αρμόδια χείλη, μια πραγματικότητα την οποία καλείται ο Αρχηγός της Δύναμης να διαχειριστεί, τόσο σε σχέση με το «κεφάλαιο» της στέλεχωσης, όσο και για την αποφυγή εσωστρέφειας στις τάξεις της Αστυνομίας, η οποία ειδικά την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, θα προκαλέσει αλυσιδωτά προβλήματα.

Σε κάθε περίπτωση, ο Στέλιος Παπαθεοδώρου αναμένεται εντός ημερών να προωθήσει τις προτάσεις της αρμόδιας Επιτροπής στην πολιτική προϊστάμενο της Αστυνομίας, Υπουργό Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου, η οποία μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα υπογράψει τις τελικές αποφάσεις.

Εάν πάντως επαληθευτούν οι εκτιμήσεις, τότε θα χρειαστούν αναπλήρωση οι θέσεις της ΑΔΕ Λάρνακας και στο ΤΑΕ Αρχηγείου. Κάτι που θα επιφέρει νέες και σημαντικές εξελίξεις στο οικοδόμημα της Αστυνομίας.