Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Γιαννάκης Γεωργίου

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Στέφη Δράκου, έχει προάξει τον κ. Ιωάννη Γεωργίου, στη θέση του Βοηθού Αρχηγού Αστυνομίας, επιβεβαιώνοντας πλήρως όσα πρώτος μετέδωσε ο ΑΝΤ1. 

Όπως είχε μεταδώσει ο ΑΝΤ1 από τις 15 περασμένου Ιουνίου στόχος της ηγεσίας της Αστυνομίας ήταν να κλείσει εντός Σεπτεμβρίου το μέτωπο της μιας εκ των τριων θέσεων βοηθών αρχηγών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΝΤ1 οι αλλαγές προσώπων θα γίνουν σε δύο δόσεις, με τον μέχρι πρότινος Αστυνομικό Διευθυντή Λευκωσίας, Γιαννάκη Γεωργίου να διορίζεται Βοηθός Αρχηγός Επιχειρήσεων, κάτι που θα φέρει αλλαγές στην Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας λόγω της κενωθείσας θέσης. 

Σήμερα οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν. Η κ. Δράκου δέκτηκε σήμερα στο γραφείο της τον νέο Βοηθό Αρχηγό τον οποίο και συνεχάρη για τον διορισμό του, εκφράζοντας παράλληλα την βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθεί πλήρως στα νέα, υψηλά καθήκοντά του.

Από την πλευρά του, ο κ. Γεωργίου ευχαρίστησε την κα. Υπουργό διαβεβαιώνοντας ότι θα συνεχίσει να εργάζεται με όλες του τις δυνάμεις, σε συνεργασία με τον Αρχηγό Αστυνομίας και την υπόλοιπη Ηγεσία, για την επίτευξη και υλοποίηση των στόχων και επιδιώξεων της Αστυνομίας.

Μέχρι τα τέλη του Νοεμβρίου αναμένεται να πληρωθούν και οι άλλες δύο θέσεις Βοηθών Αρχηγών. Όπως όλα δείχνουν, καθήκοντα θα αναλάβουν οι:

- Μάριος Χριστοφίδης, ο οποίος κατέχει θέση σε νευραλγική Υπηρεσία των σωμάτων Ασφαλείας

- Ιάκωβος Ιωάννου, ο οποίος ασκεί καθήκοντα Διευθυντή του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος Αρχηγείου
 

Δεδομένες οι ανακατατάξεις σε νευραλγικά τμήματα

Όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα, οι όποιες αποφάσεις θα επιφέρουν εκ των πραγμάτων αλλαγές και σε άλλα νευραλγικά τμήματα της Αστυνομικής Δύναμης, μιας και οι νέοι Βοηθοί Αρχηγοί θα εγκαταλείψουν χαρτοφυλάκια που χρήζουν και αυτά με την σειρά τους πλήρωση.

Επικρατέστερος για τη διαδοχή του Αστυνομικού Διευθυντή Λευκωσίας, Γιαννάκη Γεωργίου, θεωρείται ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας, Γιώργος Χιννινός, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα το επόμενο διάστημα. Ενώ μέχρι πρότινος ακούστηκε για τη θέση και το όνομα του Πανίκου Σταύρου, ο οποίος ασκεί τώρα καθήκοντα Αστυνομικού Διευθυντή Μόρφου, ενώ για χρόνια υπηρετούσε στην Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών.

Σε κάθε περίπτωση, οι εξελίξεις και στα δυο αυτά μέτωπα είναι συντρέχουσες και αλληλοεπηρεαζόμενες, και τα επόμενα βήματα αναμένεται να είναι καθοριστικά τόσο στην «εικόνα», όσο και στην εν γένει λειτουργία της Δύναμης.