Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Αναβαργός

Ακόμη ένα έργο ανάπλασης, αξίας €6.172.000 πλέον Φ.Π.Α, θα υλοποιηθεί στον παραδοσιακό πυρήνα της συνοικίας Αναβαργού, και της νότιας περιοχής του εμπορικού παραδοσιακού κέντρου, με τις εργασίες να αρχίζουν άμεσα και να αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός 12 μηνών.

To Σάββατο, σύμφωνα με  ανακοίνωση του Δήμου Πάφου, ο Δήμαρχος της πόλης, Φαίδωνας Φαίδωνος, υπέγραψε σύμβαση ανάθεσης του έργου με την ανάδοχο εταιρεία Miltiades Neophytou Civil Engineering Contractors Developers Limited, η οποία αναδείχθηκε ως η εταιρεία που θα αναλάβει το έργο μέσα από  διαγωνισμό. 

Όπως αναφέρεται, το έργο συγχρηματοδοτείται από τα Ταμεία Πολιτικής Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο παραδοσιακό κέντρο το έργο περιλαμβάνει την αντικατάσταση υφιστάμενων οδοστρωμάτων, την δημιουργία χώρου στάθμευσης, τη δημιουργία πεζοδρομίων, τη σήμανση διαβάσεων πεζών, και τη διαμόρφωση χώρων πρασίνου.

Τα έργα στη συνοικία Αναβαργού θα περιλαμβάνουν, ανάμεσα σε άλλα, την πλήρη ανακατασκευή και διαπλάτυνση της Λεωφόρου Βασιλικών,  την ανακατασκευή και τη διαμόρφωση δρόμων, τη δημιουργία πεζοδρομίων, την κατασκευή νέων πλακόστρωτων, την ανανέωση του οδικού φωτισμού και του αστικού εξοπλισμού, την υπογειοποίηση υπηρεσιών κοινής ωφελείας και τη διαμόρφωση πελατειακού χώρου, αναφέρει η ανακοίνωση.

Εξάλλου, ο Δήμος Πάφου ανακοινώνωσε ότι λόγω εργασιών στη συμβολή των οδών Ιωάννη Αγρότη και Γράμμου παρά τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, στο πλαίσιο του έργου του Δήμου “Ανάπλαση του παραδοσιακού πυρήνα της Συνοικίας Αναβαργού και της νότιας περιοχής του εμπορικού παραδοσιακού κέντρου της Πάφου”, ο χώρος στάθμευσης πίσω από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη “Χριστόδουλος Γαλατόπουλος” θα είναι κλειστός από την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου και για διάστημα 15 περίπου ημερών.  

Παρακαλούνται οι οδηγοί να εφαρμόζουν πιστά τις καθοδηγητικές πινακίδες διευθέτησης της τροχαίας κυκλοφορίας. Ο Δήμος Πάφου διαβεβαιώνει ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τον περιορισμό τυχόν ταλαιπωρίας.