Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γηπεδο

Δεν ίδρωσε το αυτί των Ηνωμένων Εθνών από τα έντονα διαβήματα για άμεσο τερματισμό των εργασιών στο γήπεδο της Τσετίν Καγιά στη νεκρή ζώνη.

Συνεργεία από τα Κατεχόμενα συνέχισαν και σήμερα Σάββατο τις εργασίες εντός της τάφρου που βρίσκεται στη νεκρή ζώνη στην περιοχή του Λήδρα Πάλας, υπό το απαθές μάλιστα βλέμμα ειρηνευτών.

Αδιάψευστος μάρτυρας τα πλάνα που κατέγραψαν τηλεοπτικά συνεργεία και δείχνουν εργάτες και μηχανήματα να συνεχίζουν χωρίς κανένα πρόβλημα τα κατασκευαστικά έργα στο γήπεδο «Ταξίμ».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο υπουργός εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής της UNFICYP Κόλιν Στιούαρτ, στον οποίο σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου έκανε έντονες υποδείξεις για την στάση της ειρηνευτικής δύναμης, η οποία ενθαρρύνει με την απάθεια της προκλητικές ενέργειες από το κατοχικό καθεστώς.

Μάλιστα σύμφωνα με το υπουργείο εξωτερικών ο κ. Κασουλίδης έκανε αναφορά σε συγκεκριμένα παραδείγματα στα Βαρώσια και την Πύλα.   

Ο Καναδός διπλωμάτης, για τον οποίο η Λευκωσία έχει έντονα παράπονα για την στάση και την συμπεριφορά του, σύμφωνα με πληροφορίες απάντησε ότι θα ασχοληθεί επισταμένα με το θέμα σε περίπου δυο εβδομάδες όταν επιστρέψει από την πατρίδα του, προκαλώντας εύλογες απορίες για την αμεροληψία του και εντείνοντας την δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο του.

Τα έργα αναβάθμισης του χώρου χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Νεολαίας και Αθλητισμού της Τουρκίας, ενώ δημοσιεύματα μερίδας του τύπου στα κατεχόμενα αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη περιοχή έχει ιστορική αξία για τους Τούρκους αφού χρησιμοποιείτο από τους Οθωμανούς για την πραγματοποίηση αγώνων ακοντισμού.