Τηλεόραση Ραδιόφωνο
δικαστης.jpg

Επανέρχεται στη Επιτροπή Νομικών το ζήτημα της δημιουργίας δικαστηρίων ταχείας εκδίκασης υποθέσεων που αφορούν διαφορές που προκύπτουν  από ή σε σχέση με πιστωτικές διευκολύνσεις δάνεια ή αξιόγραφα. Ζήτημα που   αποτέλεσε μία από τις προϋποθέσεις που τέθηκαν από την ΕΔΕΚ προκειμένου  να υπερψηφίσει τον αναθεωρημένο προϋπολογισμό του 2021.

Την νέα πρόταση νόμου συνδιαμόρωσαν  και κατέθεσαν από κοινού οι πρόεδροι του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ Νικόλας Παπαδόπουλος και Μαρίνος Σιζόπουλος. 

Μαρίνος Σιζόπουλος 

Ευελπιστούμε ότι οι καθυστερήσεις και οι σκοπιμότητες που χαρακτήρισαν τις συζητήσεις στο παρελθόν, θα εγκαταλειφθούν αυτή τη φορά για να μπορέσουμε να προσφέρουμε και την αναγκαία προστασία στους πολίτες έναντι της αυθαιρεσίας.
 

Χριστιάνα Ερωτοκρίτου- Αναπληρώτρια Πρόεδρος ΔΗΚΟ

Συζητήσαμε πρόταση νόμου για τη δημιουργία ειδικής υπηρεσίας εντός των Επαρχιακών Δικαστηρίων όπου θα εκδικάζονται σε γρήγορο χρονικό διάστημα 60 ημερών όλες οι διαφορές χρηματοπιστωτικής φύσης.

Από πλευράς του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού επέκρινε την κυβέρνηση για την απόσυρση νομοσχεδίου που είχε καταθέσει, μετά τις τροποποιήσεις της αντιπολίτευσης.
 
Την πρόταση της ΕΔΕΚ και του ΔΗΚΟ στηρίζει και το ΕΛΑΜ.