Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κατεχομενα

Πενήντα πέντε ευρώ πρόστιμο καλείται να πληρώσει ο τ/κ γνωστός καλλιτέχνης, Εμίν Τσιζενέλ επειδή μετέτρεψε σε καρδιά το κόκκινο σε φανάρι τροχαίας σε κεντρική λεωφόρο στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Όπως  μεταδίδεται στα κατεχόμενα, το θέμα πήρε διαστάσεις καθώς προκάλεσε σχόλια στα ΜΚΔ αλλά και στην «βουλή» κατά την συνεδρίαση της ολομέλειας.

Ο Τσιζενέλ κάλυψε με πλαστικό σε σχήμα καρδιάς το κόκκινο φανάρι στην λεωφόρο Φαζίλ Κιουτσιούκ και όταν το κόκκινο ανάβει, οδηγοί και περαστικοί έβλεπαν το σχήμα μιας καρδιάς. Ο καλλιτέχνης δήλωσε στα ΜΚΔ ότι το έκανε ως μια μορφή τέχνης του δρόμου, όπως τα γκράφιτι του Banksy, και στόχος του ήταν να κάνει τον κόσμο να γελάσει, να χαρεί.

Η «αστυνομία» διαπίστωσε μέσω κάμερας το τί συνέβη και επέβαλλε στον τ/κ καλλιτέχνη χρηματικό πρόστιμο 988.50 ΤΛ (περίπου 55 ευρώ) και 10 πόντους ποινής. Ο Εμίν Τσιζενέλ δήλωσε ότι θέλει και θα πληρώσει το πρόστιμο, ενώ αρκετοί είναι οι τ/κ πολιτικοί και άλλοι που μέσω των κοινωνικών δικτύων χλεύασαν την «αστυνομία» για το πρόστιμο και καταδίκασαν την επιβολή του.