Τηλεόραση Ραδιόφωνο
παφος

Εικόνες ντροπής εκτυλίχθηκαν σε σχολικό λεωφορείο που μετέφερε μαθητές την Δευτέρα, από Τσάδα και Τρεμιθούσα προς την Τεχνική Σχολή Πάφου, αφού εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων το λεωφορείου έμπαζε νερά από παντού. 

Σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» το Μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, Χρύσανθος Σαββίδης, κατήγγειλε ότι από ενημέρωση που έτυχε από τους γονείς το πρόβλημα αυτό υπήρχε από πέρσι αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό, αφού φέτος τα πράγματα είναι χειρότερα όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. 

«Που ζούμε ;» αναρωτήθηκε ο κ. Σαββίδης σχολιάζοντας το περιστατικό, ενώ σημείωσε ότι είναι απαράδεκτο να βλέπουμε τέτοιες εικόνες εν έτη 2022.

Τόνισε δε ότι το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι το μόνο που εντόπισαν καθώς όπως επισήμανε  η πόλη και επαρχία Πάφου αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τις συγκοινωνίες, αφού συχνά τυχαίνει τα λεωφορεία να παρουσιάζουν βλάβες με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται δεκάδες πολίτες που τα χρησιμοποιούν.

Σημειώνεται ότι σε επικοινωνία που είχε ο κ. Σαββίδης με τον αρμόδιο Υπουργό τον διαβεβαίωσε ότι διεξάγεται έρευνα για το εν λόγω περιστατικό ενώ τους ζήτησε αν υπάρχουν και άλλα προβλήματα να παραθέσουν στοιχεία προκειμένου να βρεθούν λύσεις. 

Καταλήγοντας κάλεσε το αρμόδιο Υπουργείο να πάρει θέση και να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα.

Την δική του εκδοχή για το περιστατικό παρέθεσε σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» ο Προϊστάμενος Διευθυντής Δημοσιών Επιβατικών Μεταφορών Ανδρέας Νικηφόρου τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο λεωφορείο την συγκεκριμένη στιγμή δεν εκτελούσε μαθητική διαδρομή.

«Το συμβάν έγινε γύρω στις 4:00 το απόγευμα , το λεωφορείο υπέστη τεχνική βλάβη ακινητοποιήθηκε από τον οδηγό ο οποίος και ενημέρωσε την εταιρία και φρόντισαν να φέρουν άλλο λεωφορείο και μεταφέρθηκαν οι επιβάτες ασφαλείς στον προορισμό τους», δήλωσε ο κ. Σαββίδης. 

 Όπως σημείωσε έτυχαν ενημέρωσης για το περιστατικό και χειρίστηκαν το όλο θέμα άμεσα.

 «Τα λεωφορεία αυτά έχουν ένα προστατευτικό κάλυμμα που προστατεύει το σύστημα κλιματισμού το οποίο κακώς έφυγε από εκεί»,  τώρα το λεωφορείο βρίσκεται για επιδιόρθωση και δεν θα μπει στην υπηρεσία αν δεν περάσει από τεχνικό έλεγχο. 

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Σαββίδη ότι η Επαρχία Πάφου αντιμετωπίζει πρόβλημα με τις συγκοινωνίες ο κ. Νικηφόρου επισήμανε ότι προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες για να διορθώσουν τον «γερασμένο στόλο» ώστε να μπορούν να παρέχουν στους πολίτες μια αξιοπρεπή μεταφορά.

Τόνισε δε ότι αυτό συμβαίνει επειδή «εκκρεμεί ακόμα λόγω δικαστικής διαμάχης υπογραφή μας με τους αναδόχους που θα αναλάβουν το νέο συμβόλαιο με τις νέες συμβάσεις, αφού όλες οι επαρχίες έχουν υπογράψει εκτός η επαρχία Πάφου.»