Τηλεόραση Ραδιόφωνο
σεξουαλικη κακοποιηση ανηλικων

Αυτός ο κόσμος που αλλάζει, θα έπρεπε να μας τρομάζει. Θα έπρεπε να μας τρομάζει γιατί κοινωνία και πολιτεία δεν είχαν το νου τους στο παιδί και το παιδί δεν γλύτωσε, άρα πως είναι δυνατό να υπάρξει ελπίδα; Η υπόθεση βιασμού και μαστροπείας με θύμα ένα 12χρονο κορίτσι στον Κολωνό που ήρθε στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες συγκλόνισε Ελλάδα, Κύπρο και όχι μόνο.

Πέραν όμως από τον συγκλονισμό, τον θυμό, την αηδία απέναντι στον 53χρονο φερόμενο «εγκέφαλο» αυτής της εγκληματικής δράσης, ο οποίος και συνελήφθη από τις Ελληνικές Αρχές, αλλά και τα πυρά σε όσους εμπλέκονται σε αυτήν την υπόθεση, αλήθεια τι άλλο κάναμε;

Βολευτήκαμε σε έναν καναπέ! Αυτό φαίνεται να υποστηρίζει και ο Ιδιωτικός Ερευνητής – Ντετέκτιβ, Γιώργος Τσουκαλής. Σε δηλώσεις του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» και απαντώντας στις ερωτήσεις του Νικήτα Κυριάκου, έθιξε την ευθύνη που έχουμε όλοι μας όσον αφορά την υπόθεση της 12χρονης, αλλά και σε πολλές άλλες παρόμοιας φύσης.

Ο κύριος Τσουκαλής εμφανίστηκε συγκλονισμένος. Τα τελευταία χρόνια, είπε, άνοιξαν πληγές που δεν μπορούν, που δεν πρέπει να επουλωθούν.

Η δολοφονία της Καρολάιν από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, ο θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα κατά πάσα πιθανότητα από τα χέρια της μητέρας τους, ο αυξημένος αριθμός γυναικοκτονιών και τώρα η φρικιαστική υπόθεση με θύμα ένα 12χρονο παιδί… Πρόκειται για υποθέσεις που κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει, γιατί αν τις ξεχάσει θα χαθούν κι άλλες αθώες ψυχές, θα μακρύνει αυτή η «μαύρη» λίστα, για την οποία, όπως υποστήριξε ο κύριος Τσουκαλής, ευθύνη έχουμε όλοι.

«Πως είναι δυνατό αυτά τα τέρατα τα οποία είναι και γονείς, πως μπόρεσαν να κάνουν ανεξίτηλα τατουάζ στη ψυχή ενός 12χρονου παιδιού;»

«Έχω ζήσει χιλιάδες εγκληματικές και δυσάρεστες καταστάσεις… Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να το διαχειριστώ, να το προσεγγίσω, να το αφουγκραστώ. Πως είναι δυνατό αυτά τα τέρατα τα οποία είναι και γονείς, πως μπόρεσαν να κάνουν ανεξίτηλα τατουάζ στη ψυχή ενός 12χρονου παιδιού;», ανέφερε με πραγματική απορία ο Ιδιωτικός Ερευνητής και Ντετέκτιβ.

Μάλιστα, εκτίμησε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα έρθουν στο «φως» της δημοσιότητας λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη υπόθεση που δεν μπορεί να τα φανταστεί ανθρώπινος νους.

«Είμαστε ακόμη στον πρόλογο αυτής της ιστορίας… Ο επίλογος θα αργήσει πολύ», δήλωσε.

Κλειστά στόματα: Μια σιωπή που κατά κάποιο τρόπο αποτελεί συνενοχή

Η ευθύνη, υπογραμμίζει ο κύριος Τσουκαλής, δεν βαραίνει μόνο αυτούς που διέπραξαν το αποτρόπαιο έγκλημα. Η ευθύνη βαραίνει ακόμα πιο πολύ όλους όσους γνώριζαν και σιωπούσαν.

«Διότι είμαστε μια κοινωνία που έχει αποτελματωθεί. Καθόμαστε στον καναπέ και ακούμε, γνωρίζουμε, μαθαίνουμε κάτι και δεν ενημερώνουμε. Είμαστε λοιπόν, όλοι υπεύθυνοι. Δεν αρκεί να καθόμαστε κάθε φορά, να σχολιάζουμε τα τεκταινόμενα», σχολίασε.

Ο κύριος Τσουκαλής έκανε λόγο για πολίτες που πρέπει να γίνουν ενεργοί, που πρέπει να αφυπνιστούν, να βρουν λύσεις για όλα αυτά που συμβαίνουν, γιατί όλα αυτά τα περιστατικά δεν είναι τυχαία.

«Το λέω εγώ με αγανάκτηση που έχω το προνόμιο να έχω ζήσει θλιβερές υποθέσεις… Αυτό το τελευταίο πραγματικά με έχει ξεπεράσει», τόνισε.

Αν γινόμασταν ενεργοί πολίτες, πρόσθεσε, θα προλαβαίναμε πολλές καταστάσεις, θα ήταν αλλιώς τα πράγματα σε αρκετές υποθέσεις.

«Που πάμε επιτέλους; Αυτό το τέλμα με ενοχλεί, έχουμε εγγόνια και παιδιά, που θα ζήσουν τα εγγόνια, που θα ζήσουν τα παιδιά μας;», είπε με ύφος απογοητευμένο και συνάμα προβληματισμένο.

Ακολούθως, απέκλεισε το ενδεχόμενο να μην γνώριζε κανείς στον Κολωνό τι συνέβαινε όσον αφορά την υπόθεση της 12χρονης.

Κανείς όμως δεν προχώρησε σε κάποια καταγγελία, παρέμειναν όλοι τους στον καναπέ σκεπτόμενοι ότι «ό,τι δεν αγγίζει το σπίτι μας, ό,τι δεν μας χτύπησε την πόρτα, δεν αποτελεί δικό μας πρόβλημα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Τσουκαλής.

«Η κοινωνία να ξυπνήσει και κυρίως να κτιστεί ένα τοίχος ασφαλείας γύρω από το παιδί. Όλοι έχουμε ένα ρόλο να διαδραματίσουμε»

«Αύριο όμως, μπορεί να χτυπήσει και τη δική μας πόρτα το πρόβλημα… Όλοι θα πρέπει να αφουγκραστούμε και να γίνουμε ενεργοί πολίτες να κάνουμε και ένα βήμα παραπάνω», επισήμανε.

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να προβάλουν ενημερωτικές εκπομπές, εκπομπές πολιτισμού, τα σχολεία να διαπαιδαγωγούν τα παιδιά, τα σπίτια να βάζουν σωστές βάσεις στα παιδιά, η Αστυνομία να διερευνά με διαφάνεια, οι εγκληματίες να πληρώνουν για τα εγκλήματα τους. Η κοινωνία να ξυπνήσει και κυρίως να κτιστεί ένα τοίχος ασφαλείας γύρω από το παιδί. Όλοι έχουμε ένα ρόλο να διαδραματίσουμε.

Κανείς δεν έμπλεξε δίνοντας στοιχεία στις Αρχές

Να αφήσουμε στην άκρη, είπε, τα «δεν θέλω να μπλέξω, γι’ αυτό δεν θα μιλήσω». Κανείς, μα κανείς, τόνισε, δεν έμπλεξε δίνοντας στοιχεία στις Αρχές για διαλεύκανση τέτοιων σοβαρών υποθέσεων.

Να αναφέρουμε ότι κάθε λεπτό που περνά νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό, με τις λεπτομέρειες του φρικιαστικού αυτού εγκλήματος να συγκλονίζουν. Για την υπόθεση τελούν υπό κράτηση μέχρι στιγμής η μητέρα του παιδιού, ο 53χρονος Ηλίας Μίχος, καθώς και ένας 42χρονος, ο οποίος φέρεται να έχει βιάσει πολλές φορές το κορίτσι.