Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Υπουργός Υγείας Ιταλία

Μνημόνιο συναντίληψης στον τομέα της επιτήρησης και ελέγχου των μεταδοτικών νοσημάτων υπέγραψαν οι Υπουργοί Υγείας Κύπρου και Ιταλίας.

Ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, μετέβη την Πέμπτη στην Ιταλία για επίσημη επίσκεψη, κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού Υγείας της χώρας Roberto Speranza για την υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης στον τομέα της επιτήρησης και ελέγχου των μεταδοτικών νοσημάτων.

Στόχος του Μνημονίου Συναντίληψης είναι η ανάπτυξη και προώθηση της συνεργασίας στον τομέα της υγείας μεταξύ των δύο χωρών, καθώς η Ιταλία αναγνωρίζεται διαχρονικά ως χώρα υψηλού επιπέδου σε θέματα επιδημιολογικής επιτήρησης των λοιμωδών νοσημάτων.

Συγκεκριμένα, η συνεργασία θα περιλαμβάνει την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειρογνωμοσύνης στον τομέα της επιτήρησης και ελέγχου των μεταδοτικών ασθενειών, μέσω της άμεσης επικοινωνίας μεταξύ εμπειρογνωμόνων, καθώς και της ανάπτυξης και εφαρμογής στρατηγικών σχεδίων για τις μεταδοτικές ασθένειες. Επίσης, θα περιλαμβάνει την διοργάνωση και πραγματοποίηση σεμιναρίων και διασκέψεων, την ανταλλαγή εμπειρογνωμόνων και ειδικών για μελέτες, εκπαίδευση και γνωματεύσεις, καθώς και άλλες μορφές συνεργασίας που συμφωνούνται από τις δύο χώρες.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη Ρώμη, ο κ. Χατζηπαντέλα θα συμμετάσχει επίσης στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής Ψυχικής Υγείας (Global Mental Health Summit).

Υπουργός Υγείας Ιταλία
Υπουργός Υγείας Ιταλία
Υπουργός Υγείας Ιταλία
Υπουργός Υγείας Ιταλία