Τηλεόραση Ραδιόφωνο
παρκο αθαλασσας

Το ζήτημα που προέκυψε με κακοτεχνίες στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας θα επιλυθεί, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γιώργος Κωνσταντίνου, Εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών, κληθείς να σχολιάσει καταγγελία πολίτη, την οποία έθεσε το ΚΥΠΕ ενώπιον του Τμήματος.  

Η καταγγελία, η οποία είχε υποβληθεί προς το Τμήμα Δασών στις 30 Ιουνίου 2022, αφορούσε ασφαλτοστρωμένο δρομάκι στο νοτιοανατολικό άκρο του πάρκου, το οποίο -όπως κατήγγειλε ο πολίτης- έχει διαλυθεί. Στο σημείο υπάρχει ποταμός, ο οποίος διατρέχει την άσφαλτο, επειδή δεν ρέει απρόσκοπτα. Στις 20 Ιουλίου 2022, ο Γιώργος Όξινος, Εκτελεστικός Μηχανικός στο Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, απάντησε στην καταγγελία λέγοντας το ζήτημα τυγχάνει χειρισμού από αρμόδιους λειτουργούς του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων και του Τμήματος Δασών.   

Το ΚΥΠΕ επικοινώνησε με τον Γιώργο Κωνσταντίνου, Εκπρόσωπο Τύπου του Τμήματος Δασών, σε σχέση με το θέμα. Ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε ότι μίλησε με τον Αναπληρωτή Δασικό Περιφερειακό Λειτουργό Λευκωσίας-Λάρνακας-Αμμοχώστου, ο οποίος είπε - όπως και ο κ. Όξινος - ότι έγιναν κάποιες συσκέψεις του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών. Αποφασίστηκε ότι θα προβούν σε σχεδιασμό των έργων που πρέπει να γίνουν στην περιοχή από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων και θα προχωρήσουν στην υλοποίησή τους, πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για την έναρξη των έργων, ο κ. Κωνσταντίνου είπε ότι αναμένεται το σχέδιο, το οποίο δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, σημειώνοντας παράλληλα ότι το έργο θα υλοποιηθεί.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες:

παρκο αθαλασσας
παρκο αθαλασσας
παρκο αθαλασσας
παρκο αθαλασσας
παρκο αθαλασσας