Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αγαοης

Σε μια δύσκολη εποχή που διανύουμε όπου η ακρίβεια μαστίζει, λυγίζοντας δεκάδες νοικοκυριά, με οικογένειες να τα βγάζουν δύσκολα και να πασχίζουν καθημερινά να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό, η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού αφουγκραζόμενη αυτές τις δυσκολίες στέκεται αρωγός στο πλευρό των πολιτών μέσα από το μεγάλο φιλανθρωπικό της έργο. Καθημερινά δίνει 3000 γεύματα αγάπης σε όλους όσοι το έχουν ανάγκη προκειμένου να προσφέρει ανακούφιση στους συμπολίτες μας.

Καθημερινά εκατοντάδες φοιτητές προσέρχονται για να λάβουν γεύμα αγάπης, την ώρα που οι τιμές των ενοικίων αλλά και των βασικών αγαθών παίρνουν φωτιά. 

Διανύουμε δύσκολους καιρούς και υπάρχει ραγδαία αύξηση στις ανάγκες των άπορων συνανθρώπων μας επισήμανε σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» ο Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Μαχαιριώτης, έτσι και η Μητρόπολη Λεμεσού έχει αυξήσει τα γεύματα αγάπης που προσφέρει. 

Πρόκειται όπως είπε για τον μεγαλύτερο αριθμό γευμάτων που πρόσφερε μέχρι σήμερα από το 2003 που ξεκίνησε αυτή την προσπάθεια. Από αυτούς οι 1500 είναι φοιτητές του ΤΕΠΑΚ.

«Η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού δίνει την δυνατότητα σε άπορους συνανθρώπους μας που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό να έρθουν στους φιλόξενους χώρους της Ιεράς Μητρόπολης για να πάρουν φαγητό. Η Ιερά Μητρόπολη αφουγκρασμένη αυτές τις ανάγκες και τις δυσκολίες, τους προσφέρει αυτό το γεύμα για να τους ελαφρύνει», σημείωσε. 

Την ίδια ώρα σημείωσε ότι, η Ιερά Μητρόπολη έχει αγοράσει ένα ειδικό αυτοκίνητο και μεταφέρει το φαγητό σε συνανθρώπους μας που δεν μπορούν να μετακινηθούν.  

«Γνώμονας του Πανιερώτατου Μητροπολίτη μας είναι να είναι κοντά στον συνάνθρωπο μας, και κάθε άνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη και  που ζητά την βοήθεια της εκκλησίας, για αυτό και η εκκλησία σαν στοργική μητέρα ανοίγει τις αγκάλες της», ανέφερε καταλήγοντας ο Αρχιμανδρίτης καλώντας όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη ένα πιάτο φαγητό να προσέλθουν στου φιλόξενους χώρους της Ιεράς Μητρόπολης για να πάρουν.