Τηλεόραση Ραδιόφωνο
νοσηλευτές

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) με ανακοίνωση του, αναφέρει πως στηρίζει ανεπιφύλακτα τον αγώνα των ειδικευόμενων ιατρών της Κύπρου για ασφαλείς και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και για την προστασία των δικαιωμάτων τους.

Σημειώνει ότι η διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών, σημαίνει πιο ποιοτική, πιο έγκαιρη και πιο αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς.

«Οι ειδικευόμενοι δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ιατροί δεύτερης κατηγορίας. Εργάζονται νυχθημερόν και τις πλείστες φορές κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες προκειμένου να εξυπηρετήσουν περιστατικά και να καλύψουν κενά», προστίθεται.

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος στέλνει το μήνυμα ότι ο ιατρικός κόσμος είναι ενωμένος και ότι θα συνεχίσει να στηρίζει όλες εκείνες τις προσπάθειες που στόχο έχουν την ασφαλή και σωστή περίθαλψη των ασθενών της Κύπρου, τις κατάλληλες και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας όλων των επαγγελματιών υγείας και τη διασφάλιση της επιστημονικής τους αξιοπρέπειας.

Καλεί δε όλους τους αρμοδίους, εκτελεστική και νομοθετική εξουσία, «να ενεργήσουν προς την κατεύθυνση που καθορίζει η ανθρωποκεντρική διάσταση της Υγείας και να μην περιορίζονται στη στενή λογική των λογιστικών τακτοποιήσεων».