Τηλεόραση Ραδιόφωνο
παφος

Σύσκεψη με επίκεντρο την αφομοίωση κοινοτήτων σε Δήμους της Πάφου, στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο. Της σύσκεψης θα προεδρεύσει ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, ενώ σε αυτήν θα συμμετάσχουν τέσσερις δήμαρχοι της Πάφου και κοινοτάρχες 21 κοινοτήτων.

Στόχος της σύσκεψης στην οποία θα συμμετάσχουν και εκπρόσωποι κυβερνητικών τμημάτων και της επαρχιακής διοίκησης είναι να ενημερώσει ο Υπουργός Εσωτερικών για τις ενέργειες που βρίσκονται σε εξέλιξη, στο μεταβατικό στάδιο της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης, μετά την ψήφιση της νομοθεσίας.

Έμφαση στις δυσκολίες

Θα συζητηθούν επίσης οι δυσκολίες και οι ενστάσεις που υπάρχουν από ορισμένες κοινότητες, κυρίως, στους Δήμους Πόλης Χρυσοχούς και Ακάμα. Υπενθυμίζεται ότι στο Δήμο Πόλης Χρυσοχούς, οι κοινότητες Δρούσια, Κρήτου Τέρρα, Τέρρας, Νέου Χωρίου και Ανδρολύκου, οι οποίες έχουν ένσταση με τη συνένωση τους,  ενημέρωσαν ότι η συμμετοχή τους στις ομάδες υλοποίησης της μεταρρύθμισης θα είναι μόνο αντιπροσωπευτική.

Στο Δήμο Ακάμα, οι κοινότητες Κάθηκα, Πάνω και Κάτω Ακουρδάλιας καθώς και Πάνω Αρόδων απέστειλαν επιστολή μέσω δικηγόρου και ενημέρωσαν ότι ζήτησαν την τροποποίηση του τοπικού σχεδίου Ακάμα, ώστε να εξαιρεθούν από το νέο Δήμο.