Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γσπ μαχαίρι

Στη σύλληψη ενός ακόμη ατόμου προέβη αργά το απόγευμα της Κυριακής η αστυνομία Λευκωσίας, σε σχέση με το επεισόδιο που εκτυλίχθηκε την περασμένη Παρασκευή στις κερκίδες του ΓΣΠ, στη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και της Καρμιώτισσας.

Όπως είχε μεταδώσει από το μεσημέρι ο ΑΝΤ1, η Αστυνομία εξασφάλισε ένταλμα σύλληψης του, και το οποίο εκτελέστηκε λίγες ώρες αργότερα στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για 46χρονο, μέλος της επίσημης αντιπροσωπείας της Καρμιώτισσας, ο οποίος είναι ύποπτος για αδικήματα που αφορούν βία στους αθλητικούς χώρους.

Σημειώνεται επίσης πως ο 46χρονος νοσηλεύεται υπό φρούρηση σε ιδιωτική κλινική στη Λεμεσό, επικαλούμενος αδιαθεσία, ενώ αύριο αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος κράτησής του.

Οι Αρχές μελετούν υλικό από κλειστά κυκλώματα για ταυτοποίηση και άλλων προσώπων που ενδέχεται να εμπλέκονται στο επεισόδιο.

Από το θεωρείο στην κερκίδα

Το τελευταίο σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή λίγα δευτερόλεπτα μετά τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα ΑΠΟΕΛ-ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ. Το συγκεκριμένο περιστατικό ήρθε να προστεθεί σε έναν ήδη μακρύ κατάλογο από επεισόδια που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στα κυπριακά γήπεδα. 
34χρονος άνδρας, ο οποίος βρισκόταν στα box του ΓΣΠ αφού φαίνεται να ήταν συνοδός της φιλοξενούμενης ομάδας, βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από οπαδούς του ΑΠΟΕΛ κραδαίνοντας μάλιστα μαχαίρι 20 εκατοστών.

Χρίστος Ανδρέου – Εκπρόσωπος Τύπου Αστυνομίας

Σε μία ένταση που δημιουργήθηκε ένα πρόσωπο είχε ανασύρει μαχαίρι. Έγινε αντιληπτό από το κλειστό κύκλωμά παρακολούθησης οπότε μέλη της αστυνομίας είχαν ανταποκριθεί και είχαν επέμβει με αποτέλεσμα να εντοπίσουν το πρόσωπο αυτό στα αποχωρητήρια του σταδίου. Εντοπίστηκε το συγκεκριμένο μαχαίρι το οποίο είναι μήκους περίπου 20 εκατοστών  ενώ στην έρευνα που έγινε στο χώρο που εντοπίστηκε το πρόσωπο που το κατείχε ηλικίας 34 ετών από έρευνα που έγινε σε κάλαθο εντοπίστηκε και δεύτερο μαχαίρι το οποίο επίσης παραλήφθηκε ως τεκμήριο. Να αναφέρουμε ότι ο 34χρονος συνελήφθη βάση δικαστικού εντάλματος. Οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου όπου και τέθηκε υπό κράτηση για 4 ημέρες.

 

Το σοβαρότατο επεισόδιο στο ΓΣΠ εγείρει πολλά ερωτήματα, τα οποία πρέπει να απαντηθούν, αφού πρόκειται για ένα περιστατικό το οποίο από θαύμα δεν κατέληξε σε ενδεχόμενη τραγωδία.

Η θέση του Γενικού Διευθυντή του ΓΣΠ για τα όσα έλαβαν χώρα την Παρασκευή ΕΔΩ.

Προβληματισμός και ανησυχία για τη βία στα γήπεδα

Ο αυξανόμενος αριθμός περιστατικών βίας εντός και εκτός γηπέδων που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα φαίνεται να θορύβησαν τους αρμόδιους και την Αστυνομία. Η προσοχή πλέον να στρέφεται στην καταστολή του φαινομένου αλλά και στα αίτια που προκαλούν τέτοιου είδους περιστατικά.

Άξιο αναφορά είναι το γεγονός ότι στο Αρχηγείο Αστυνομίας από τη Δευτέρα το πρωί πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές συσκέψεις για την αστυνόμευση της συγκεκριμένης αγωνιστικής αφού όπως αναφέρθηκε υπάρχουν αγώνες υψηλού κινδύνου.

Μάλιστα αποφασίστηκε και η μετακίνηση του ΑΙΑΝΤΑ, ενώ σε τουλάχιστον δύο αγώνες δόθηκαν οδηγίες για αστυνόμευση με πάνω από 160 αστυνομικούς.