Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κάμερες τροχαίας

Προβληματισμό προκαλούν τα περιστατικά απειλών αλλά και λιθοβολισμών εναντίον χειριστών κινητών καμερών. Το θέμα συζητήθηκε την Πέμπτη στην Επιτροπή Μεταφορών της Βουλής, με τρεις περιπτώσεις να οδηγούνται ενώπιον Δικαστηρίου. Ενώ και αρκετές άλλες βρίσκονται υπό εξέταση για να πάρουν τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Στο «Μέρα Μεσημέρι» φιλοξενήθηκε την Παρασκευή το μέλος της Επιτροπής, Χρίστος Ορφανίδης, ο οποίος αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα περιστατικά που προκάλεσαν τον έντονο προβληματισμό των παρευρισκομένων.

Ο ίδιος έθεσε στον εκπρόσωπο της Αστυνομίας το ερώτημα για αντιδράσεις πολιτών μόλις αντιληφθούν ότι τους κατέγραψε το σύστημα φωτοεπισήμανσης, με τις απαντήσεις που έλαβε να είναι αρκούντως χαρακτηριστικές.

«Υπήρξαν πολλές περιπτώσεις στις κινητές κυρίως κάμερες, όπου επέστρεψαν αφού αντιλήφθηκαν ότι έχουν φωτογραφηθεί από κινητή κάμερα, στον χειριστή για να ζητήσουν τον λόγο. Αυτό που έχει αναφερθεί από τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας, είναι ότι τρεις περιπτώσεις οδηγούνται στο δικαστήριο αφού φαίνεται ότι προέκυψαν περιπτώσεις αχαρακτήριστες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ορφανίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Ορφανίδη, υπάρχουν καταγεγραμμένες περιπτώσεις όπου λειτουργοί κινητών καμερών έγιναν δέκτες πετροβολισμών, ενώ υπήρξαν και κρούσματα που εξαγριωμένοι οδηγοί έκαναν μέχρι και το γύρο κυκλικού κόμβου, προκειμένου να επιστρέψουν στο σημείο της κάμερας και να επιτεθούν φραστικά ή σωματικά στους χειριστές που βρίσκονται σε υπηρεσία.

Σε ό,τι αφορά τις καταγεγραμμένες καταγγελίες, αυτές ανέρχονται σε 132,000 μέχρι στιγμής από τις σταθερές και κινητές κάμερες φωτοεπισήμανσης, σύμφωνα με στοιχεία που αναφέρθηκαν στην Επιτροπή Μεταφορών από τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών.

Και πιο συγκεκριμένα:

καταγγελίες


Οι αναφορές του κ. Ορφανίδη