Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Πέραν των 30.000 μαθητών και μαθητριών, όλων των βαθμίδων, από 150 σχολεία έλαβαν μέρος σε δράσεις κατά την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού #ESSD2022, το οποίο στοχεύει στην αύξηση της φυσικής δραστηριότητας του μαθητικού πληθυσμού, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας.

Το Υπουργείο Παιδείας προσθέτει πως πέραν των δύο εκατομμυρίων μαθητών, από σαράντα χώρες, έλαβαν μέρος σε περισσότερες από επτά χιλιάδες δράσεις άσκησης και φυσικής δραστηριότητας που διοργανώθηκαν στο σχολικό περιβάλλον την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου.

Αναφέρει περαιτέρω ότι φετινό υπό έμφαση θέμα ήταν ο «Πράσινος Αθλητισμός» (“Going Green in Sport”) και διαχρονικός στόχος παραμένει η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής (HealthyLifeStyle), προσθέτοντας εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής, οι δάσκαλοι, οι νηπιαγωγοί διοργάνωσαν παιχνίδια, δραστηριότητες και μαθήματα φυσικής αγωγής που στόχο είχαν την ευαισθητοποίηση του μαθητικού πληθυσμού γύρω από το περιβάλλον και την οικολογική συνείδηση.  

Σημειώνει τη μεγάλη  συμμετοχή στις σχολικές δράσεις ατόμων-προτύπων από τον χώρο του Αθλητισμού όπως αθλητές/τριες με συμμετοχές σε Ολυμπιακούς αγώνες, Παγκοσμιονίκες, πρωταθλητές Ευρώπης, προπονητές εγνωσμένου κύρους, πρώην αθλητές που μοιράσθηκαν τις εμπειρίες τους με τους νέους και τις νέες. 

Τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στην Κύπρο χορηγεί το πρόγραμμα «Πάσα στη Ζωή» της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου διευκρινίζει το Υπουργείο Παιδείας προσθέτοντας ότι η συνεργασία ΥΠΑΝ-ΚΟΠ θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2022-2023.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας η ΚΟΠ θα προσφέρει μπάλες ποδοσφαίρου σε είκοσι σχολικές μονάδες, θα διοργανωθούν επισκέψεις ποδοσφαιριστών σε σχολεία για προώθηση των στόχων της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και του προγράμματος «Πάσα στη Ζωή», θα φιλοξενηθεί αριθμός μαθητών σε αγώνες των Εθνικών μας ομάδων ποδοσφαίρου και θα διοργανωθεί παρακολούθηση μαθημάτων υγιεινής μαγειρικής για αριθμό παιδιών σε πανεπιστημιακό ίδρυμα.