Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ρα
*Φωτογραφία αρχείου

Εξοργισμένος εμφανίστηκε ο Υπουργός Οικονομικών  στην χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου με φόντο αιτήματα που έλαβε για χορηγία του Ράλι Κύπρος.

Αφορμή αποτέλεσε ποσό 10,3 εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκε από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού μεταξύ 2003 και 2021 για το Ράλι Κύπρος, με τον Υπουργό Κωνσταντίνο Πετρίδη να παραδέχεται ότι τα χρήματα αυτά δόθηκαν χωρίς να ελέγχονται. Μάλιστα έρευνα που διενεργήθηκε κατέδειξε ότι τα χρήματα που δόθηκαν δεν ήταν προς το συμφέρον του κράτους.

«Δεν υπήρχε κανένας έλεγχος για τα κονδύλια που δίδονταν» παραδέχθηκε σε παρέμβαση του την Παρασκευή 7/10 στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου Μανώλης Κουλούμας. Αποκάλυψε δε ότι ο λόγος που δεν υπήρχε ποτέ έλεγχος ήταν γιατί οποιαδήποτε κονδύλια παραχωρούνταν από το κράτος, δίδονταν πάντα με πολιτικές παρεμβάσεις, εκβιασμούς, απειλές ότι μπορεί να χάσουμε το ράλι και να το πάρουν η Τούρκοι.

«Με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η εικόνα σε όλους ότι το ράλι ότι είναι μια ιερή αγελάδα και θα πρέπει να μην λογοδοτούμε ούτε και να εκφέρουμε άποψη», είπε συγκεκριμένα ο κ. Κουλούμας.

Σημείωσε ότι διαχρονική θέση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, ήταν οποιοδήποτε κονδύλι δίδεται από το κράτος για αθλητικό γεγονός όπως είναι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός και αφορά και το ράλι, θα πρέπει να δίδεται μέσω του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και στην αρμόδια νόμιμη αναγνωρισμένη από το κράτος Ομοσπονδία, προκειμένου να διασφαλίζεται  μέσω αυτής η σωστή διαχείριση του δημόσιου χρήματος και σαφώς να υπάρχει  έλεγχος.

Μετά τον σάλο, πλέον έχει αποφασιστεί από τώρα και στο εξής οποιαδήποτε κονδύλια δίδονται θα είναι μέσω της νόμιμης Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο διεξάγει νέα εσωτερική έρευνα, για να ανευρεθούν οι αποδείξεις και οι παραλήπτες των πληρωμών που έγιναν για το Ράλι Κύπρος.