Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πολη

Τα προβλήματα του νοσοκομείου Πόλεως Χρυσοχούς θα τεθούν ενώπιον έκτακτης σύσκεψης στο Δημαρχείο. 


Συγκεκριμένα, σύσκεψη προγραμματίζουν σήμερα στις 19:00 το απόγευμα οι Κοινοτάρχες του Διαμερίσματος Πόλεως Χρυσοχούς προκειμένου να λάβουν αποφάσεις σχετικά με τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχούς. 

Οι τοπικές αρχές ζητούν την άμεση λειτουργία των θαλάμων εσωτερικών ασθενών του Νοσοκομείου των οποίων η λειτουργία είχε ανασταλεί εδώ και δύο χρόνια όπου μετακινήθηκαν ιατροί και νοσηλευτές του Νοσοκομείου Πόλεως Χρυσοχούς για να στελεχώσουν τις μονάδες covid των Νοσοκομείων Πάφου και Λεμεσού. 

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πόλης Χρυσοχούς, Γιώτη Παπαχριστοφή για το θέμα αυτό έχουν γίνει επανειλημμένα συσκέψεις και η πρόταση του ΟΚΥπΥ είναι η δημιουργία πέντε κλινών ημερήσιας φροντίδας ασθενών, μια ρύθμιση που θα τεθεί σε λειτουργία τον επόμενο μήνα σύμφωνα με τον ΟΚΥπΥ και αναλόγως των αποτελεσμάτων λειτουργίας των κλινών ημερήσιας φροντίδας θα επαναξιολογήσουν σε μεταγενέστερο στάδιο τον τρόπο λειτουργίας των θαλάμων. 


Σημειώνεται ότι πρόταση αυτή δεν ικανοποιεί τις τοπικές αρχές, οι οποίες επιμένουν στην  άμεση επαναλειτουργία των θαλάμων, η οποία σε συνδυασμό με την σωστή στελέχωση και λειτουργία των Πρώτων Βοηθειών, του Χημείου και του Ακτινολογικού θα οδηγούσε στην παροχή ολοκληρωμένης ιατροφαρμακευτικής φροντίδας και περίθαλψης και συνεπώς στην αύξηση της πληρότητας των θαλάμων. 


Οι τοπικές αρχές καλούν παράλληλα με επιστολή τους τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει για να επιλυθεί το θέμα, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσουν με δυναμικές κινητοποιήσεις. 


Σύμφωνα με τον Δήμαρχο ο ρόλος του τοπικού Νοσοκομείου είναι πολύ σημαντικός.