Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κάρτα φιλάθλου

Σε πολύ σοβαρές καταγγελίες προέβη ο γενικός διευθυντής του ΓΣΠ Φοίβος Κωνσταντινίδης όσον αφορά το θεσμό της κάρτας φιλάθλου, στον απόηχο και των σοβαρών επεισοδίων το περασμένο Σαββατοκύριακο. 
 

Σύμφωνα με τον κύριο Κωνσταντινίδη αρκετοί φίλαθλοι προσπάθησαν να εισέλθουν στο στάδιο της πρωτεύουσας με πλαστές κάρτες φιλάθλου, αλλάζοντας τη φωτογραφία ή παραποιώντας άλλα στοιχεία στην κάρτα. 

«Εντοπιστήκαν παραποιημένες κάρτες σε μερικές περιπτώσεις οι οποίες κατασχέθηκαν οι κάρτες και φάνηκε ότι δεν ανήκαν στους ίδιους οπότε δόθηκαν στην αστυνομία και από εκεί και εκεί ξεκίνησε μια διαδικασία », σημείωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΓΣΠ, Φοίβος Κωνσταντινίδης. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, θα πρέπει να γίνεται αυστηρότερος έλεγχος στις εισόδους, και όπου εντοπίζονται τέτοιου είδους παρανομίες να καταγγέλλονται άμεσα στην αστυνομία. 

«Αντιλαμβάνεται διαπράττονται σοβαρά ποινικά αδικήματα σε περίπτωση που ένα πρόσωπο παρουσιάζεται ως άλλο πρόκειται για αδικήματα πλαστοπροσωπίας που επισύρουν και ποινές φυλάκισης», επισήμανε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου. 

Στο ΓΣΠ αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο διενεργούνται οι έλεγχοι και όπως διαβεβαιώνουν οι αρμόδιοι, επιδίωξη είναι η εφαρμογή πιο αυστηρών μέτρων σε όλα τα γήπεδα 

«Ο έλεγχος που θα γίνεται πλέον κυρίως στις εισόδους των οργανωμένων οπαδών θα είναι πιο ενδελεχής θα ελέγχονται περισσότερο άτομα, διπλάσιοι τουλάχιστον και θα γίνεται ελέγχου όχι μόνο του εισιτηρίου και τη κάρτας φιλάθλου αλλά και της ταυτότητας», τόνισε ο κ. Κωνσταντινίδης. 

Η παραποίηση της κάρτας φιλάθλου, δεν γίνεται απευθείας στο σύστημα, αλλά μετά την έκδοση της. 

«Το ηλεκτρονικό σύστημα δεν δίνει την δυνατότητα παραποίησης της κάρτας καθώς προτού εκδοθεί η κάρτα ελέγχεται η φωτογραφία του αιτητή σε σχέση με ταυτότητα του», ανέφερε η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ, Μαίρη Παπαμιλτιάδους. 

Η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ τόνισε πως Οργανισμός ουδέποτε έλαβε πληροφορία για πλαστογράφηση οποιασδήποτε κάρτας φιλάθλου.