Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Στα γήπεδα με πλαστή κάρτα φιλάθλου πηγαίνουν πολλοί φίλαθλοι στην Κύπρο. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν καταγγελίες αλλά αναφορές σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστο Ανδρέου.

Αυτό που αναμένουν από τους επιτηρητές, που είναι οι μόνοι που έχουν την αρμοδιότητα να προβαίνουν σε ελέγχους στις εισόδους των σταδίων, είναι να ενημερώνουν την Αστυνομία όταν εντοπίζουν τέτοιου είδους παραβάσεις, ανέφερε.

Με τα σοβαρά επεισόδια που λαμβάνουν χώρα ο κ. Ανδρέου τόνισε ότι, πρέπει να γίνεται σωστός έλεγχος στις εισόδους για να μην αντιμετωπίζει προβλήματα η Αστυνομία όταν καλείται να διερευνήσει οποιαδήποτε ποινικά αδικήματα που συμβαίνουν στα στάδια.

Σημείωσε πως, με σωστή χρήση της κάρτας φιλάθλου μπορούν να εντοπίζονται εύκολα και γρήγορα οι δράστες.

Αναφορικά με τις υπόνοιες ότι δεν γίνεται σωστός έλεγχος είπε πως, «ο ίδιος ο Διευθυντής του ΓΣΠ, είχε αναφερθεί ότι γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι και ότι λόγω του μεγάλου αριθμού των φιλάθλων δεν μπορούν να ελέγχουν όλα τα πρόσωπα».

Επεσήμανε ότι για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα το μόνο που μπορεί να γίνει είναι η επίδειξη ταυτότητας ή κάποιου άλλου εγγράφου για να γίνεται διασταύρωση των στοιχείων του κατόχου.

Καταλήγοντας, κάλεσε όσους έχουν στοιχεία για πλαστές κάρτες να τα δώσουν στην Αστυνομία.