Τηλεόραση Ραδιόφωνο
δεσμοφύλακες Ισότητα Ανδρέας Ιωσήφ

Υπόμνημα για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη επέδωσαν οι εκπρόσωποι των δεσμοφυλάκων οι οποίοι συνεχίζουν την εκδήλωση διαμαρτυρίας, σήμερα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο. Για 12η ημέρα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι δεσμοφύλακες, αναμένοντας εξελίξεις για τα αιτήματα τους.

Το υπόμνημα παρέλαβε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Ανδρέας Ιωσήφ. Τους διαβεβαίωσε ότι το υπόμνημα τους θα παραδοθεί στον Πρόεδρο Αναστασιάδη σημειώνοντας ότι ο Πρόεδρος γνωρίζει το θέμα. 

Οι διαφορές λύνονται μόνο μέσω του διαλόγου, είπε ο κ.Ιωσήφ στους εκπροσώπους των δεσμοφυλάκων.

Οι δεσμοφύλακες  ζητούν την παροχή ειδικού επιδόματος και μισθολογική αναβάθμιση των κλιμάκων τους από Α2-5-7 σε Α3-5-7 με ταυτόχρονη τοποθέτηση τους στο σημείο των συνδυασμένων κλιμάκων που θα βρίσκονταν αν δεν αναστέλλονταν οι προσαυξήσεις για 5 έτη.

Με παρέμβαση στο «Μέρα Μεσημέρι» ο πρόεδρος του Κλάδου Δεσμοφυλάκων της «Ισότητας» Γιώργος Μαλτέζος δήλωσε πως η κυβέρνηση πως θα έπρεπε να συζητά και με τους διαμαρτυρόμενους, και όχι μόνο με αυτούς του ΠΑΣΥΔΥ, οι οποίοι δεν κατήλθαν σε διαμαρτυρία.

Ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως σήμερα ίσως να αναμένονται εξελίξεις.

Σημειώνεται πως οι δεσμοφύλακες της «Ισότητας» έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις, αν δεν έχουν ενώπιον τους γραπτή δέσμευση από την Πολιτεία για ικανοποίηση των αιτημάτων τους.